Diskuse o počasí Sněžení a TN od 24.11.2025
Brno prakticky bez sněhu. U nás v noci smíšené srážky a jsou z toho 3-4 cm hodně mokrého sněhu. V 500 mnm je to už ale hutná vrstva a vydrží to tam, takže si pár dní užijí parádní zimu.
Tohle jsou ty situace, kdy před 20 lety by napadlo 10 -15 cm sněhu. Teď je z toho pár dní čvachtavého sněhu a hodně bláta.
A ano vím, že je to velmi zjednodušeno.
U nás prostě nikdy nic být nemůže 😓
dodosek
No to je pravda. Aspoň něco
Ahoj, tak po včerejším sněžení kupodivu vše drží bez tání u nás severně nad Prahou, je hustá mlha teplota na 0, 5 cm vlhkého sněhu
Modely se mi zdá vůbec nevím co s tou situací dnes a zítra, nechal bych se asi ve výsledku překvapit co kde bude a nebude, jinak tady z toho budeme za chvíli na prášky 🤣🫣❄️ Ale dlouho jsem neviděl tak velké nejistoty a hraní si výstup co výstup s tak velkými rozptýlením srážek, jsem sám zvědav co z toho bude.
Co kolem Prahy? U nás odrazy už dobrou hodinu a až teď začínají popadávat vločky
Tominoo
I já. Sice tomu zas tolik nerozumím, ale i tak mám rád sledování počasí.
Tadeas
Třeba zase přidají.
Meteorolog 2011
Jo to já si upřímně taky nemyslím, že mohu říci, že tomu nějak rozumím, a upřímně mě to docela. Dost baví ten pocit překvapení teď, protože včera taly u mě byl v předpovědi déšť, a nakonec byla chumelenice větší než ta z noci ❄️🫣😁
Aktuálně jsem koukal že pro mou oblast jsou sjednocené poměrně spíše jen ty regionální modely ICON, ALADIN, ale takový GFS a Ecak dávají najednou z jejich 25cm sotva třeba 3, a výstup co výstup je to jiné i těsně před situací, takže je to velice zábavné co se bude tedy dít
Takový GFS i Ecak nejsou pravdivý ani v tuto chvíli co se týče teplot, měli jsme už být u mě prakticky nad 1 stupněm, realita je rozmezí 0,2 - (-0,2) 💁
z milešovky teď brutální pohled
https://www.in-pocasi.cz/webkamery/ustecky/milesov...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.