MichalS36 Aby ne, hezké výškové metry. Ale budiž ti přáno.V Orlických poprašek je bída, ale třeba se situace v nejbližších týdnech zlepší, jako právě teď v italských Alpách.
GFS v novém výstupu maluje pro druhou polovinu příštího týdne po celém ČR sněhovou pokrývku (většinou od 10 cm a výš). Bylo by super, kdyby to vyšlo, ale zatím je to nejisté.
Charlie Jakej hardcore, v lednu 1987 jsem v ještě větších mrazech jezdil na kole do práce 🫣 A odpoledne bylo -15st. Doufám tedy že to bylo v 87 roce je to už dlouho ale bylo to super! Dnešní generace není zvyklá a hovno vydrží! Pro mne je hardcore Ojmjakon a ne brutální mrazy -6st. co píší média! p.s. A z Kvildy jsem zvyklej na slušný mrazy, před pár lety-28 a šel jsem ráno pro rohlíky, z Teplé Vltavy se kouřilo,azuro-prostě nádhera 👍
Kombi Žiji 49 let v nížině. Jsem zvyklý na mnohem vyšší teploty. V 87 mi bylo 11, to člověk v tom věku vnímá taky jinak. Mráz pod -20 tu asi taky byl, ale byla to spíš vzácnost.
Charlie Každé místo má své kouzlo 👍 i nížina! A v zimě má být zima, a pokud není inverze tak úměrná nadmořské výšce, což bohužel v posledních letech dost chybí 🫡
Kombi S tím souhlasím. Ona i inverzní zima u nás byla velmi hezká. Vše krásně ojíněné a ikdyz sníh neležel, mělo to své kouzlo. Bohužel poslední roky i při tě inverzí je většinou moc teplo.
Zdá se, že bude mrazivo, to jakože asi opravdu jo a dost možná i několik týdnů. Co se mi ale začíná nelíbit, je ta klasika ohledně predikce sněhu. Vydatnější sněhy se ve výpočtech posouvají s každým během o jednu časovou jednotku dál. Jako v tý pohádce - dnes za peníze, zítra zadarmo. Takže z dříve významnějšího sněžení tenhle víkend už je jen poprašek (a aby i to nezmizelo, ještě je na to čas). Z dříve počítaných 30 čísel na Silvestra už je teď sotva deset a dost času na to, aby to zmizelo úplně.
Rád bych to zažil opačně - nic nic, pak sedm dní před 2 čísla, pět dní před 10 a tři dny před půl metru. Protože ta TN nakonec půjde přes nás a ne přes Slováky. Bohužel to bejvá naopak.
Dejvas Píšete z cesty.. ve výhledu jsou srážek kvanta.. bohužel. Nesu to těžce, ale neovlivním to nijak.. asi si mákneme. Tak už abych se na to psychicky připravoval..
Nedívám se samozřejmě jen na hlavní běhy, ale na kompletní sady ENS.. a ty jsou neúprosné...
charlie Děkuju a doufám , hlásí nám i celkem brutální mrazy , to by nám mohly v Nekoři i udělat led na hřišti , zase po dvou letech . A jestli i nasněží , tak to bude nádhera.