Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo a místy slabé sněžení nebo déšť, zprvu i mrznoucí

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2024/2025

# 08.01.2025, 12:14

Výhledy katastrofa, azorská TV se vytáhne a pak začne natahovat teplý vzduch až z Afriky.
Možná to souvisí právě s polárním vírem, který se přesune nad severní atlantik. Že by právě ten začal živit tak blbě postavenou TV?
Vrchol zimy bývá okolo většinou okolo 19.1 - my se můžeme těšit na začátek jara. Takovou synoptiku jsem na vrchol zimy ještě viděl někdy v katastrofálních zimách ala 2013/14 . Tehdy byla móda hluboké TN nad islandem , která tam vydržely klidně měsíc...

# 08.01.2025, 12:18

CtiborV
Tady se právě predikovalo, jak je PV dobře postavený. Jak se to dobře vyvíjí a vyvine. Bude ale přesnej opak toho všeho. Jaro klepe na dveře lidičky. V únoru čekám to co loni 12+ celý měsíc

# 08.01.2025, 12:26

:D:D:D

zimník1
Dávám ti teď prostor pár dní nám ukázat tu jednoduchost o které tu píšete s aurou.

1
# 08.01.2025, 12:31

A kdo vymyslel, že bude únor chladnější ? Já to opravdu nevím...

# 08.01.2025, 12:50

Aidamko.
Já píšu stále že bude teplo. A taky je teplo :D a bude. Celý se to překopalo. Prostě konec přátelé.

433
# 08.01.2025, 13:00

Aidamko.
No, zimník píše o teple, a dosavadní data hovoří o teplotně vzorně průměrné zimě, kde je tedy chyba?:!!:

# 08.01.2025, 13:11

palma
A zase ty data. Ono se stačí podívat z okna a nebo chodit po venku. Jestli se vám zdá že je tedy zima, tak opravdu nevím co na to říct. Zkuste se někdy odprostit od těch dat a statistik a podívat se na to reálně jak je za oknem.

# 08.01.2025, 13:12

zimník1
Jen jednoduchost, není napsat, že prostě BUDE TEPLO to je jak jít někde mezi lidi a poslouchat jejich rozhovory o počasí "Nooo v televizi říkali, že bude tuhá zima, já to citím v koleni i a hlavně za to vše může Putin to on nám to sem posílá" :D:D:D Pardon ale, i nějakou základní odbornost je tu potřeba vést, přeci jen je tohle vlákno přímo o počasí. Neříkám, že každý je nějak chytrej aby psal jako Aidamko, ten tomu rozumí tady ze všech nejlépe a nedivím se mu, že někdy je naštvanej, když mu někdo na jeho slohovku napíše nějakou kravinu, též jsem to tak dříve měl, když jsem se věnoval meteorologii naplno..
Mno jinak k tématu, vypadá to, žeod poloviny ledna zas nastoupí inverzní ráz počasí, tudíž na horách teplo v nížinách inverze a zima.

# 08.01.2025, 13:13

palma
Teď vidím, že už ani data nejsou relevantní. No asi si to rozmyslím, neb tohle možná bude i docela zábavné. :D tak co se ještě dozvíme.

Rozbory pozměníme k jednoduchému pochopení. Nicméně nějaká odbornost tam zůstane.

433
# 08.01.2025, 13:22

zimník1
Pravda v ČHMÚ tomu nerozumí, to mi nedošlo, asi se nekoukají dostatečně z okna..:(

Aidamko
Jo, aha, on to myslí takhle! Takže abych to co jsem napsal, bylo správně po Zimnicku, mělo by to být napsáno třeba takto:

No, zimník píše o teple, a dosavadní průběh hovoří o teplotně vzorně průměrné zimě, kde je tedy chyba?

No a je to cajk!;-)

průměrná zima, zatím..
# 08.01.2025, 15:29

palma
Moc vám nerozumím, tu tabulku jsem ani nerozklikl. Klidně si to tady jeďte ty vaše grafy, tabulky, novodobé průměry podle kterych hodnotíte zimu, jak tu někdo psal, každej čtenář si najde svůj text. Hlavně zdraví ;-)

# 08.01.2025, 15:35

Hlavně v Čechách se ve čtvrtek při přechodu studené fronty ochladí během chvíle až o 8 stupňů. Tomu říkám zajímavost, která se neděje moc často. Bude tam ostrá teplotní hrana.

# 08.01.2025, 15:43

zimník1
Zajimave by bylo treba z +8st na -15, ale tohle se deje celou "zimu" vicemene, jestli rychleji nebo pomaleji je celkem jedno.
Zima je to hrozna i s tabulkami. Nemuze snad nekdo myslet vazne, ze letosni "zima" je prumerna :D To je fakt d......mozna rocnik 2015

433
# 08.01.2025, 15:52

zimník1
Kde? Jakou tabulku?:!!: Já kopíroval pouze text, aby to pro vás bylo srozumitelné. Fakt už vám nerozumím, co vlastně chcete?

# 08.01.2025, 15:55

John Deere
Jasně takovej Silvestr 78-79 by bylo poradny vzrůšo :)ten teplotní skok rychlej má být celkově aji v nížinnách. Ano pro některé odborníky zde je dosavadní průběh zimy průměrný, viz přiložená tabulka.

433
# 08.01.2025, 15:57

zimník1
Ukažte mi prosím, už tu tabulku, když o ní už podruhé mluvíte..Koukám, že ani ty odpovědi nečtete, že vám jde vlastně jen o to prudit a prudit..

John Deere
že dosavadní zima je průměrná se píše na Webu ČHMÚ, jak je i vidět na textu, který jsem vložil, pokud tam mají chybu, doporučuji jim tam napsat a rozporovat to, uděláte záslužnou práci.

# 08.01.2025, 16:05

Jenže je rozdíl jako normální třeba na stav 1961-1990 a pak na stav 1991-2020. Podle toho druhého termínu je zatím zima z pohledu prosince průměrná. Leden si tipují, že dopadne podobně pokud vyjde inverzní proudění od půlky dalšího týdne. Zimník mě osobně velmi zklamal. Původně jsem si myslel, že se zkrotil.

# 08.01.2025, 16:21

to jsou perly… předpověď je pro hory březnová ale vzhledem k tomu že PV je nad US, tak ještě zlatá, do pátku by mohla přežít obstojná sněhová pokrývka, pak to zmrzne na kost, napadne na to pár čísel novýho a pak březen, nicméně na zadní straně TV takže v noci mraz ve dne azuro, kdo si udělá vejlet v následujicich 14 dnech na hory chybu zrejmě neudělá:)… v nížinách bude deka a vlezlo…

# 08.01.2025, 16:24

John Deere
Zima v nižších polohách je opravdu teplotně průměrná a to zejména díky inverznímu rázu počasí a to do toho patří. Na horách bych řekl, že zima je teplotně nadprůměrná, ale sněhu je místy dostatek, hlavně ještě dost případně a vrchol sněhové pokrývky na horách bývá až ve druhé polovině února. V

# 08.01.2025, 17:00

Hory měly bomba celé svátky..i přelom roku.
Azuro a dostatek sněhu (hlavně Šumava a Krkonoše) , takhle kvalitní lyžovačku v tomto období tam nepamatují dlouho..Šumava dnes dostala další významnou sněhovou nadílku..a dostává zatím dál..
Zítra obleva a pak to tam zmrzne na kost a sníh tam bude držet..
Zima i zde na JZ, střední polohy teplotně zatím přesně průměrná..
ČHMÚ si necucá data z prstu..
Zimník nebo jelen tu můžou blábolit co chtějí..
S tím nehnou.
Koukám, zimník nerozezná psaný text, zprávu, od tabulky..
Ani na potřetí :D
Zatím bavič tohoto roku, jednoznačně..

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.