Marek_98
Souhlasím, že bych zimu ještě nehodnotil. Jak jsem pesimista, tak podle současné situace je více pravděpodobné, že v březnu ještě něco přijde. S hodnocením zimy bych počkal ještě měsíc. Klidně se může stát, že letos bude nejvydatnější sněžení s nejvyšší sněhovou pokrývkou zimy až v březnu.
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2024/2025
Leknín
Tak ono tam cpát každý den rozbor je asi o ničem, tak rychle se nic nového nevyvrbí, já se zase chystám posedět nad výstupy ke konci víkendu..jinak hned po založení to tam "vřelo", že zima nekončí k určitému datu apod.. však víme..
Jinak tady v mém okolí moc sněžení v nastávajících deseti dnech nečekám, srážky ano (dává mi to zatím 1mm), ale sníh ne.
Ten příští týden tady na východě vypadá chladněji než to vypadalo před pár dny, žluté sloupečky fuč a tady natěšenci na jaro, já bývám radši zdrženlivý, Praha k těm +10 asi nebude mít daleko, tady zásyp sněhu, jeden den +5 a pak zas výhled nižší teploty, příští neděli březen ledový den!
Předem díky za rozbory do tématu "Jaro" já o víkendu už mimo, jarní prázdniny tady příští týden budou asi veselé...
Leknín
No jo, no, jarní prázdniny.. zimní už byly,.. prakticky beze sněhu, jarní obdobně... ten sníh holt padá uplně někde jinde... Třeba Turci mohou vyprávět...https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/turecko-ist...
Tak, že se studený vzduch dostane až do východního Středomoří i Černomoří se předpokládalo už před dvěma týdny..
Ten hlavní výlev byl a je poměrně daleko SV a východně od ČR..A tam se to potkalo s teplým vzduchem..
Modelům to vyšlo..
Jinak, k sloupečkům se sněhovou pokrývkou..
Co se týče jadranky za týden, to chce klid, to je zatím vzdálený holub na střeše..
Těch už bylo..
Může být, nemusí..
V každém případě přechodné zimní projevy se v mírných evropských šířkách vyskytují celkem běžně poměrně hluboko do jara..
Rysy jednotlivých ročních období se v přechodových fázích prolínají, normální věc..
Na.Guru
Jo, to je přesně ono, někteří zde posuzují počasí podle pocitu.. to jste trefil přesně, o tom mluvím.. takže za týden můžeme mluvit o tom, že začal první jarní měsíc...pro astronomy... (začne první meteorologický jarní měsíc), čímž ze své strany končím určováním jednotlivých ročních období, učí se to ve škole od první třídy.
Francois, blahé paměti DAWE, by vám vysvětlil co jsou to tropy!
Na.Guru
Astronomická zima probíhá od 21. 12 do 21. 3.
Meteorologická zima probíhá od 1. 12. do 28. 2.
Já bych se spíše přikláněl k astronomické zimě, protože je reálnější. Jde tam o délku dne.
Můžeme si vybrat, v říjnu je ovšem podzim a neprobíhá ani astronomické ani meteorologické léto.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.