Tak za noc další krásný 3cm, ale kvůli větru je někde nafoukáno více, na silnicích sněhové jazyky. Přes den by sníh roztát neměl, teplota by se měla maximálně u mě vyšplhat k nule (ne nad). Jinak zítřek stále vypadá dobře, srážek sice nebude zas tolik (očekávám 3-8cm sněhu) ale bude hezky mrznout a teplota by se neměla přehoupnout přes nulu...Mrznoucí déšť potrápí většinu Česka no.
Diskuse o počasí Frontální rozhraní 17.-19.1.2024
úctyhodných cca. 3cm. most to teď hodně vyhrál tím monstrem. naopak klasika duchcov celkem slabý, aspoň pro jednou mám víc
Včera parádní večerní fujavice, ale už je slunečno, krásná zimní idylka, celkem máme v průměru kolem 3-4 cm, vedlejší silnice lehce zafoukané tak jak je to v lednu normální, zítra bude taky mrznout celý den a ten 1 mm mrznoucího deště odpo problém neudělá, Čechy rozhodně zajímavější a na srážky mnohem bohatší.
Za chvíli na tu zítřejší ledovku vydá ČHMÚ výstrahu s vysokým stupněm nebezpečí.
kuba
Ale neprehaanii, jenom voni neumí orografii. Icon de a podobní mají pořád že o KH se přeháňky rozbijou, a ono to prochází.
Aladin dobrej
Dozvíme se ve středu ráno.
Nejhorší to co se týče ledovky vypadá na SZ Čech, včera jak jsem posílal tu nejzasaženější lajnu, tak bude vysunutá na SZ, u nás ledovka vlastně až k ránu ve čtvrtek, kdy bude ale skokově ihned po dešti následovat prudké oteplení a navíc máme často sníh.
Peter Sedlák 1
Už tam má o půlku srážek méně a teplo by se mělo dostat ještě více na sever,pak že nepreháni Vím že tam další výstup může být něco jiného ale aladin většinou přidává a pak těsně před situací maže srážky.
Čhmú to bude mít hodně těžké při vydávání výstrahy,každý model to má jinak.
Já zitra budu pozorovat v Hamrech . Očekávám 20 cm
Další zajímavej efekt bude krátkodobost toho teplotního zhoupnutí, kolikrát se stalo (ne hory), aby den nejen začal, ale i končil mrazem a přitom bylo Tmax +9, jak mi ukazuje meteogram, no odpovím si sám, v podstatě skoro nikdy, když už se ochladí, tak to vydrží a naopak.
Já bych se zatím vůbec neradoval. Na SZ nemusí padat vše ve sněhu. Stačí se podívat na teplotu třeba ve 2000 metrech, kdy teplota má být okolo 0. Potom v 1000 metrech i kolem +2. No a ve 2 metrech nad zemí zase - 2. Při těchto hodnotách by se tvořila docela silná ledovka. Navíc půda bude dost promrzlá z rána, kdy má být až - 8.
JUGOCV
Predators2
Dle mého taky přehnaný. napadne 5 až 10cm, vyjímečně víc, ale i tak spíše s tím počítám v okresech (Chomutov, Teplice, Ústí, Děčín a Česká Lípa), jinde nejspíše půjde opravdu jen o mrznoucí déšt nebo déšt. Ale i v těch zmíněných okresech může na pár hodin padat mrznoucí déšť.
Potkaly se nikoli u Kolína, ale u VB..
A teď kdo z koho..
Ladí se to, ladí, jak švýcarský hodinky..
Kde ty hranice nad naším územím nakonec budou, už se můžeme nechat jen překvapit, jednotlivé modely to dle očekávání vidí stále dost odlišně.. A sjednotí se to možná dneska v noci, ale možná taky i ráno to ještě budou vidět rozdílně..
Celkem dost baví některý ty prohlášení tady,, nejvíc mrznoucího deště bude tam a tam, už je to jasný..
A po dalším výstupu, tak to co bylo jasný, už je jinak, posunulo se to tam a tam... jasný...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.