Tak koukám, že SZ si tentokrát užije, většina srážek by tam měla spadnout ve sněhu. Navíc se tam to rozhraní prakticky zastaví, spadne tam nejvíce srážek. Severozápaďané si teď určitě říkají "konečně" ??? U nás opět nic, ale nějak mi to ani nevadí, alespoň zde nebude břečka.
Já jsem zvědav na ty teploty ve čtvrtek. Pro příklad uvedu dnešek, kdy jsme měli mít ráno podle různých modelů kolem -3°C a nakonec se ve 3 ráno skokově oteplilo až na +1 (z těch zhruba -3°C).
Tohle nám vyhovuje! u nás je hodně rozfoukáno, ale celková pokrývka bude už nad 5 cm, což je super. Teď opět krásně sněží. Jsem zvědav na tu divočinu zítra. Snad bude co nejméně škod.
Lucina Dle současných výhledů modelů to vypadá že se vyrszne mrznouci srážky na východě Moravy nevyskytnou. Dříve než srážky zřejmě zde dorazí teplý profuk a slabé srážky dorazí až nebudou povrchy tolik prochlazene. I tak nelze zde místy vzhledem k hodně promrzlym povrchům ledovku vyloučit. Takže opatrně Daleko divocejsi to bude v Čechách a v části západní Moravy.