Diskuse o počasí Situace v týdnu 11.12.-16.12.
Teď je krásně vidět ta obrovská variabilita teploty, v uzavřeném zastíněném dvoře +1 a na volném prosluněném prostranství o 70m dále +6 (oboje ve 2m), včera odtály tak 4cm na cca. 13-14cm, dnes by to mohlo být více, ale ve dvoře to teda moc nevidím, bez větru to moc netaje, fakt lednička.
U nás skoro deset,venku lezou pavouci po zdi a nad zbytkem sněhu poletují v hejnech nějaký komáři.
Aldy1977
Jo, šak sem na to poukazoval v létě, suverénně nejvyšší teploty z celé Moravy a ten počet trop-supertrop dní Naše obecní meteostanice je v údolí ve středu obce, já žiju na dolním konci, je to trochu níž, víc osvícené sluncem a též měřím někdy úplně jiné teploty... ale jen tak amatérsky, nemám na to moc čas.
No a u nás na venkově sníh s přehledem vydrží do zitra a jak jsem byl v obchodě tak tam bylo kluziště.. a lidi jezdí jako hovada, dlouho žádný smrťák..
Tak jsem prošel max. dnešní teploty na ČHMÚ, a přeci jen nakonec padlo i 10°C. Větší oblast Ústeckého kraje /Doksany, Žatec, Smolnice, Strojetice../, tzn. Žatecko, Lounsko, jižní část Mostecka, Litoměřicko, a směrem v Polabí na Mělnicko. Všude tam většinou maxima 9-11°C. V ostatních oblastech Čech většinou maxima 6-9°C. Na Moravě dle předpokladů chladněji. JM nejčastěji maxima 2-6°C., na Zlínsku podobně. O trochu jinak ale na úplném SV Moravy. Místně se tam teploty také dostávaly až k 10°C, ale nejčastěji v rozmezí 5-8°C. To znamená, že sněhová pokrývka utrpěla razantní úbytek, a často už zbývá jen nesouvislá vrstva, hlavně v nížinách Čech
Lerak2
Ještě teď před půl šestou večer, jsou teploty na rozhraní Mostecka a Lounska nejčastěji mezi 9-10°C. Aktuálně mám v Lužicích u Mostu 9°C, maximum dneska 10,2°C. V Mostě max 9°C
Edit. Nejvyšší teplota tady na IN, Dobroměřice u Loun 11,6°C
Dnešní maximum 9°C, aktuálně 8.8°C. Nejnižší teplota byla 4.1°C.. Ten teplý čerstvější JZ vítr je hodně znát.
Sníh zmizel jak prd. Holt opět ve starých kolejích, ale za ten týden pravé zimy i v nížinách jsem moc rád, užil jsem si to. Třeba ještě něco bude.
ludvicek
Aidamko1
Zítra už ty teploty budou vyrovnanější, Morava se trochu ještě oteplí, Čechy naopak od SZ mírně ochlazují..
Z +9 odpoledne jsme aktuálně na +6^C...
Čím dál se ten teplý JZ Atlantik dostává na východ, tím samozřejmě nad zasněženou střední Evropou mírně chladne a chladne..
Vše to má nějakou setrvačnost..
Pokud to ale trvá více dnů a není od V výraznější blokace, není nakonec úniku...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.