Diskuse o počasí Vydatné sněžení 1.12.-2.12
Opět další nebezpečí co bije do očí, ty kamiony na D1 po minulém spadu měly ještě včera touhle dobou kolonu 18km a bylo jich plno na 1. třídě č.38 na Znojmo i na D1 ještě večer, nyní to vypadá na čtvrt metru a 2dny v kuse a máme nízký st. nebezpečí, hlavně že v létě byl vysoký tady v celém okrese asi 4x úplně zbytečně, teď to má potenciál zkolabovat dopravu nejen na Vysočině do pondělka a nic, tomu říkám odvaha.
Především je nutné si uvědomit, že na severozápadě bude sněžit při nižších teplotách a sníh bude více prachový. Naopak na jihovýchodě Moravy bude částečně odtávat. Všude tak 1 mm odpovídá jinému množství sněhu a srážkové mapy to trochu zkreslují. Největší shoda modelů panuje na to, že nejvíce sněhu napadne na jihozápadě Čech.
Mně stále zajímá jedna věc, jestli zítra v 7h bude tady sněžit nebo ne. ICONy říkají, že by nemělo, Aladin tam furt něco cpe. Jinak víkend už mně tolik nepálí. Nejlepší bude ráno vstát a podívat se ze dveří, pak na radar
Teplota dnes byla chvíli +3, dobře se na sluníčku tvořilo
Ondris
Jak něco takového můžeš dopředu tvrdit?
Hele, takový Icon D2 Praze a okolí přeje, dává do sobotního poledne 15mm ve sněhu..Třeba to klapne
No, uvidíme..
Zítra odpoledne mám namířeno hned tam vedle, na Suchdol.. Tak to tam osobně zkontroluju
Pokud se ovšem zítra odpoledne bude vůbec dát někam z JZ jet..
kapr84
Berte ansámbly vážně... Teď jsem si vyjel ICON-D2 a mám od 0 cm po 20 cm a to ještě ten model nevidí moc daleko, takže by to mohlo být 0-30 cm. Prostě modely vůbec neví. Počítejte akorát s tím, že to někam střelí a průměr ENS to vůbec být nemusí ani to nemusí být blízko něho.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.