Právě že níže z teplého Atlantiku moc chladu nepřinese, spíše v úterý se to začne otáčet od severu. Tu teplota už -0.6°C, venku poletují nějaké vločky.
Venku slušná vánice a teplota -0,4°C. Je to zajímavé no, kousek na západ je teplota nad nulou. Věřím, že u mě v 330m.n.m budou srážky po zbytek zítřka a úterý ve formě sněhu.
U nás je krásná zimní atmosféra, hodně pod nulou a sněží. Říkám si pořád, že jsem píšou skoro jen lidi z nížin, pak je celý obraz jak to je v Čr hodně zkreslený, to je vše 200-500 m.n.m... btw. ještě v pondělí jsem sbíral krásné, a nepřemrzlé houby...
Tak už také prší a teplota leze na +2. Sníh stihne zmizet ještě během rána. Zima zde tedy trvala necelý jeden den, ale i to bylo fajn. Podle ecaka zde bude déšť nebo budou srážky smíšené až do zítřejšího odpoledne a po jejich skončení to teprve půjde pod nulu.
Tak aladin mi přijde ještě trochu přidal, to by dalo kolem 15 cm těžkého mokrého sněhu i v nížinách Čech ale vše bude záležet a teplotě. Myslím si že i chmu vydá výstrahu. U nás to bude hraniční s tou teplotou ale třeba bude celou dobu pár desetinek pod nulu
Tak tady aktuálně +1,5°C, padá těžký, mokrý sníh, řídce, ale velké vločky.. Sněhová pokrývka pomalu odtává , aktuálně máme 2-3cm. Do odpoledního, podvečerního ochlazení asi souvislá pokrývka nevydrží.. Teplejší vzduch plíživě postupuje od JZ dál k SV..
palma Tady to v noci šlo až na +2,3°C.. Teď k ránu se mírně ochladilo, ale furt to kolísá. Aktuálně to slezlo na +1,4°C a slabě padá těžký, mokrý sníh..
jestli bude i při jednom stupni, nebo i na nule furt pršet, něco bude špatně a neuvidíme vůbec nic, jako tuhle noc, kdy mohlo napadnout několik dalších čísel, kdyby nebylo teplo ve výšce
TheRealStormCZE Ve výšce teplo není, nad 400m stále mrzne, v 750m je na severozápadě Čech kolem -2°C. Tu v 330m při +0,1°C stále drobně sněží. Problém u vás může být jedině tepelný ostrov a nějaká teplotní bublina.
LukasZH V hladině 500hPa je kolem 2°C až 0°C, takže ano, je něco špatně a může to zničit celou situaci.. vidle byly vrženy. každopádně tu se vyjasnilo a teplota klesá. máme -1,1°C