Zdravím všechny, poslední modely naznačují výraznější sněžení od pondělního večera. Plošně by mohlo napadnout až 10 cm+. Komplikovaná ovšem bude teplota a také směr fronty. V úterý večer by měla srážková činnost slábnout Na jihozápadě bude nejtepleji (v max. až + 4 °C)
AKTUÁLNÍ PŘEDPOVĚĎ NA PONDĚLÍ: Převážně zataženo, zpočátku v severovýchodní polovině území oblačno až polojasno. Místy sněžení, většinou slabé. V jihozápadní polovině území pod 400 m přechodně srážky smíšené nebo dešťové. V noci postupně i trvalé sněžení, na jihu pod 400 m déšť se sněhem nebo déšť. Nejvyšší denní teploty -1 °C až 3 °C, na jihu Moravy až 4 °C.
Pojďme o tom debatovat Kdyby byly nějaké nesrovnalosti tak to opravím...
přikládám nejnovější výstupy z wxcharts.com
Kolik za pondělí a úterý napadne celkem cm?
1-5 cm
9 (43 %)
6-10 cm
9 (43 %)
11-15 cm
2 (10 %)
více jak 16 cm
1 (5 %)
Celkem hlasů: 21 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
I kdyby vyšly ty omalovánky, což je šance jak vyhrát první cenu ve sportce, zadny plošný zásyp 10cm+ nevidím. Vidím jen část Čech pod sněhem. Chápu tvoje přání, mám takový taky, ale žádné sněžení s plošnou sněhovou pokrývkou se neočekává.
Myslím že 10 cm by to někde hodit mohlo, ale jak jsem psal v jiném vláknu, bude zaležet na teplotě, na každé desetině stupně. Já věřím že se dočkáme aspoň pár mokrých centimetrů i tady dole Teď asi už půl hodinu sněží, ale +2°C, takže na zemi nedrží ani vločka...
Anketní otázka není položená zcela ideálně. Není snad ani teoreticky možné, aby na každém místě ČR napadlo stejné množství sněhu. Proto bude vlastně správně každá možnost (pokud tedy bude sněžit - na horách klidně 16+cm to dá). Proto by mělo být uvedeno místo, kde. Např. nějaké místo v průměrné české nadmořské výšce
Očekávám, že Čechy pod 300m sice sněžení uvidí, ale držet se nebude, později v úterý přes den bych počítal i se sněhem s deštěm nebo deštěm. Když bych to shrnul tak nad 400m těch 10cm bude asi určitě, ne plošně, ale JZ/Z/SZ/S Čech určitě.
MirekW Kdyby v té nadmořské výšce kterou udavas byla ještě jedna jednička, dalo by se o tom uvažovat. Ale můžu tě ujistit, že ve Strážnici budeš plavat, stejně jako já v Brně
LukasZH Vzhledem k tomu, že ICON tady v Polabí oteplil až na 3°C, tak jsem zvědavý, jestli vůbec nějaké sněžení uvidíme. Ale sněžení bez pokrývky je celkem k prdu. Tak uvidíme, jak se to vyvine.
Tak už je rozhodnuto... Samozřejmě vždy musí vyhrát teplá varianta. Nemůže se stát, aby někdy mohlo normálně nasněžit i v nížinách. Samozřejmě se ochladí, až když přejdou všechny srážky
Negan zimník1 Ne asi . Tvl vždyť tam je po celou dobu sněžení teplota slabě v +, při mírné intenzitě sněžení bude samozřejmě průběžně odtávat. Úplně popí** zima v nížinách.
Zítra jedu na výlet, odpoledne nebo večer hodím fotky, jsem zvědavý kolik cm mě čeká, ještě nevím.
Negan Tak loni v prosinci to docela hezky vyšlo a byl z toho týden ledových dní se slušnou sněhovou pokrývkou, teď to prostě nevyšlo, ale alespoň to počasí vypadá nějak zimně, taky teď mohl být rozjetý atlantik a noční minima +10 a více..
GFS překvapivě má středu a čtvrtek s celodenním mrazem pro Prahu i okolní nížiny. To bude zřejmě trošičku podhodnocené.
V úterý později odpoledne nebo večer by se mělo rychleji ochlazovat pod 0°C v nížinách v Čechách od SZ, je otázka jestli v tu dobu ještě bude probíhat nějaké sněžení, spíš to bude na náledí...
Jsou to jenom střípky, pouhé střípky zimy. Nic víc.
Ultimátní supercela Ve skutečnosti je to normální počasí na tuto roční dobu. Minulý rok nasnezilo v nížinách 16 prosince , letos si myslím že to bude jedna velká katastrofa
Frantis95 Ten minulý prosinec byla výjimka, která se tady v nížině stane jednou za x let. Já bych asi bral víc i ten teplý atlantik - pocitově by bylo teplo a alespoň by byly pravidelné srážky. Takhle je pocitově kosa pěkná díky tomu větru, ale srážky zde nejsou skoro žádné. Radši bych bral teplíčko než nepovedenou zimu, ale každý má své vlastní preference V to úterý nějaká malá šance je v tom chladnějším sektoru níže, ale byl by z toho možná tak poprašek, uvidíme...