PatrikMO Tady ještě výška na 2 nejbližších stanicích ČHMÚ, ke včerejšku. Kopisty, mezi Mostem a Litvínovem 1 cm. A Žatec 2 cm. To samozřejmě nevylučuje, že někde může být i o něco vyšší sněhová pokrývka.
Jo, tak výhled je moc pěknej, hlavně jestli pak přijde ta změna do tepla.. to zas bude popraskanýho potrubí na starém Kladně... no -20 jsem tu ještě nezažil (naposled, když jsme ještě bydleli v Chýni.. tak se těšim...
MostMost To jo, ale Kopisty nejsou přímo Most. Je to za jezerem a u chemičky, kde je tepleji. Přímo u chemičky není třeba vůbec sníh. Je to samozřejmě různé. Most je hodně kopcovitý a rozdíl zde dělá každý metr. Na Stalingradský je cca. 4-5cm sněhu. V centru tak 2-3 max.
Jedu z KV do Liberce a překvapuje mě , jak málo sněhu všude je . Za celou cestu nejvíc s přehledem Karlovarsko . Třeba takto to vypadá v Litoměřicích ..
Tak za Pardubice hlásím taky sníh, není ho moc ale rozhodně to vše vypadá krásně Jen jelikož před tím celý den pršelo(mžilo) na neproježděných silnicích celkem solidní ledovka no co aspoň je sranda do zatáček
Novorolák1 To moc překvapivé není 1. Nadmořská výška. Karlovarsko -400-500mnm.. Litoměřice - 170mnm Při minulé sutuaci bylo každých 50m nadm. výšky velmi znát.. 2. KV kraj měl štěstí na vyšší srážkové úhrny
PatrikMO Proto taky nelze říct, že u mně nemůžou být cca 2 cm, stejně jako na kopci směrem k Hněvínu a Souši, je okolo 4-5 cm, a na Resslu okolo 8 cm. Jak už tady proběhlo, vzhledem k členitému terénu, to je při těchto situacích běžné
Tak jsem byl měřit. Na různých místech v okolí domu. Je to poctivých 10-11cm. Paráda Podvečerní slabší blizzard k těm mokrým 5cm přihodil krásných dalších 5-6cm už při teplotě pod nulou..
Tady dopoledne 30 min chvilku hezky sněžilo, asi pozdrav té malé TN nad Balťákem. Akorát se ten 1 centimetřík při sluníčku hned vypařil, ještě se něco málo drží na trávě. Teplota ale tentokrát opět vystoupila na 0.1°C, takže si tady budeme muset na první ledový den ještě počkat . Zítra už to lehce nad 1°C asi půjde no. Už se těším na tu níži od Jadranu, tak snad nezklame.
Krátký report z mé lokality z dnešního 13 km výšlapu po okolních kopcích. Dole ve městě je sníh nesouvislý, do 2 cm. Trošku výše jej ale přibývá a v 550 m.n.m. leží 6-8 cm sněhu. Je vidět, že před začátkem sněžení byla půda ještě pořád dost teplá a různá místa na zemi mají i v 550 m.n.m. různou výšku sněhu. Krásně jsou obaleny stromy a jiné oblasti mimo zem.
Dole ve městě cca 315 mnm
500 mnm
550 mnm s výhledem směrem na Radhošť (ten je v mlze)
Tady vydatně sněží a během hodiny připadly 2 cm. Co mě ale zaráží, že to vlastně žádný model neviděl a nevypadá to, že by to mělo ustávat. Je taková situace takhle těžko předpověditelná, když ji neviděl žádný model?