No chtel jsem reagovat az zitra kdy to bude jistejsi ale neda mi to,nekteri co tady pisou, by se fakt meli zamyslet, jeden den piai ze to urcite bude nejvetsi zysyp a ze to uz urcite musi vyjit a na druhy den otocko o 180 stupnu, musim se smat jak tady nekteri breci z kazdeho vystupu co jim nevoni... Ja osobne si myslim ze tady u nas na vychode z toho bude slusna zimni epizoda ikdyz asi ne zrovna s pul metrem snehu jak jste tady nekteri psali a staci mi i 15 cm narozdil od nekterych nenazrancu???PS:Zitra vecer budeme chytrejsi?
Diskuse o počasí Přechod tlakové níže a sněžení od 10.12.
Dle mýho názoru to mohly modely držet dýl a klidně na mrazech i srážkách přidávat až do zítřku..Dát lidem v předvánoční čas, alespoň trochu naděje..než to pak ztáhnout v pát. nebo i sobotu večer.
Pro některé by to bylo tvrdé vystřizlivění, ale diskuze by byla více optimistická.
Když se dívám na družici, podle mýho laickýho pohledu vůbec není jistý, že ta TN vyjede nějak k severu.., SV.. Nevidím na J, JV nic, co by ji mělo tlačit někam na Polsko a Pobaltí.. zatím ne, nemůžu si pomoct..
Od S to tlačí fakt fest a mě to spíš přijde, že se chystá výrazné rozhraní..
Jen taková moje teorie..
Tohle jsem chtěl vložit a zapomněl jsem na to. V Krkonoších spadlo až 25 mm srážek za posledních 24h. To je jiná liga. Jenom trochu fouknul západní vítr a orografie udělala své...
Vtipné, jak my tu čekáme na nějakou situaci, zatímco hory si sem tam utrhnou nějaký ten nemalý cm...
Aura1
Teď teprve sledujte tohle, Krkonoše dají možná i přes půl metru. Navíc je tahle předpověď pro Špindlerův mlýn, takže na hřebenech je to ještě víc.
Je jasné že tolik tam nejspíš nespadne, ale spadne tam tak či tak hodně. Ty hory jsou fakt o 100 levelů jinde v tomhle. Pro nás větší kalamita znamená asi 10cm, pro ně je to násobně víc.
DeggyCZ
Jiné klima no. To je jako porovnávat Řecko vs. Grónsko.
Doporučuji tuhle mapku sněhových oblastí, dlouhodobě je velmi přesná a odpovídá skutečnosti. Není tam přímo napsaný kolik napadne cm, ale je to rozdělené do několika zón podle naměřených hodnot sněhu.
https://www.dlubal.com/cs/oblasti-zatizeni-snehem-...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.