Diskuse o počasí Přechod tlakové níže a sněžení od 10.12.
Nový ALADIN už osekává srážky na neděli ráno.
No tak tomu už moc nevěřím. V západní půlce Čech jsou ty šance na slušnější pokrývku asi dost nízké, vyjma Krušných hor a pár míst...
Tak se asi už smiřuji, že moc sněhu nebude. Sice je to pořád nejisté, ale má to být hlavně na východě...
Aura1
Vždyť zbývají do nedelniho rána 3 dny. Předpověď srážek se bude měnit.
Absolutně bych tuto situaci nebral za ukončenou. 60+h je ještě fůra času. Vždyť pondělní sněžení v Čechách se taky u Aladina vybarvilo ani ne dva dny dopředu. A ještě předposlední výstup byl ten pás srážek uplně jiný, než byla realita. Počkejme do sobotního rána, pak už bude trajektorie jistější
Já už tu jsem na fóru skoro 13 let a těch modelů mám odsledováno dost, už jsme se tu nařešili desítky a desítky podobných situací a nevzpomínám si, že by vůbec někdy vyšlo to, co ukazovaly modely pár výstupů za sebou začátkem týdne, aby na celé Čr spadlo plošně 25-70cm. To se prostě nikdy nestalo a nikdy nestane. Maximálně to vždy dostane jen určitá část země.
Bohužel, někteří se tradičně na těch pár výstupů po sobě upnulo, jakože týden před akcí už je to skoro tutovka U těhle situací je opravdu lepší vydržet s nervama tak do 48 hodin předtím, než to opravdu nastane, teprve potom se začnou jevit výstupy více relevantní. Každopádně na ty úlety co modely občas dávají, jakože 30, 40, 50cm v nížinách nikdy nedejte, to se zkrátka nestane takhle plošně. Morava/ Slezsko má samozřejmě při takových situacích vždycky větší šance na více sněhu, to je fakt, který převládá u většiny TN od jihu. Tady jedině může zafungovat faktor, že by do toho zatlačil SV víc než se očekává a přetočil to do Čech tak jako 2010 a tam to stagnovalo na místě.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.