Diskuse o počasí Ochlazení a sněžení 17.11. - 20.11. 2022
No, táto parodie na ochlazení nedala ani poprašek. Spadlo jen pár kuliček po docela slušném dešti. Aspoň, že ráno je zatím nějaký ten mrazík. Vypadá to, že minimálně do Mikuláše nic a kdoví jestli do konce roku vůbec. Ale nedá se. Čekat v posledních letech nějaký ten pozdrav zimy v listopadu a hlavně v prosinci je čím dál větší utopie.
Včera se u nás od severovýchodu začalo citelně ochlazovat a déšť přešel ve sněžení. Již včera dopoledne sněžilo na severu Moravy a ve Slezsku, kde napadlo od poprašku po 5 cm sněhu. Následně sněžení zasáhlo také Čechy. Tam také nejčastěji napadlo od poprašku po 5 cm sněhu.... Více >>
kuba
Kousek vedle, na Přimdě, z těch odrazů normálně chumelí..
https://www.ceznet.cz/webcam-primda-sjezdovka.html...
VHK
Tak já jsem to očekával. Pokud se ochlazuje od S či SV, tak studený vzduch velice lehce steče Moravskou bránou k jihu k vám a dál k Holešovu. Ovšem nás tu od S chrání Vizovické vrchy a studený vzduch nás obteče západně a dostává se sem pomaleji. Proto například včera sněžilo i ve Zlíně, ale u nás za kopcem nic. Zase nás to ale někdy v zimě chrání před západním profukem. Loni na Štědrý den téměř všude teplo, vítr a bez sněhu a zde celý den 0°C, bezvětří a všude bílo. Jen to holt zamrzí. Dříve jsem bral sněžení v druhé půlce listopadu za normální, teď je člověk pomalu rád za lednový poprašek. Ale loňský prosinec nakonec, zas tak, na sníh špatný nebyl.
Řekl bych že sedí nejvíc ten první a druhý. Třetí je mimo.
V KH žádný sníh nevidím. Tak to musela být hodně bídná situace. Zase lokálně pouze pro SZ samozřejmě. snad napadne v neděli nebo ve středu. To jsou taky šance, ve středu větší ale Jadrany má spíš Morava.
Tak u nás se ledový den nekoná. Už jsme nad nulou. Ledový den nebyl ani za celou loňskou zimní sezónu. Divil bych se, kdyby byl v půlce listopadu.
skupsw24
To je dobře
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.