Diskuse o počasí Ochlazení a sněžení 17.11. - 20.11. 2022
Tak sněžení zdá se bude na většině území. Pak zdá se někde i sníh zůstane ležet na zemi, ale to ještě není jisté kvůli teplotám a intenzitě srážek. Modely se ale shodují, že sněžit bude všude a minimálně poprašek se ukáže všude.
Zem je teplá i na horách, bude to mokrej poprašek akorad. Než to vychladne bude to pryč, nic extra nečekám,ale bude stačit ,když nebude inverze
Zajímavé jaké vysoké uhrny kreslí model Arpege, nevim jestli to má cenu brát nějak vážně ale má tam až 50 mm, bude zajímavé jak dlouho a v jaké formě se nad nama ty srážky udrží, klidně by mohlo napadnout dost sněhu.
Gfs má na neděli ráno na Vysočině i kolem - 12 protože počítá se sněhovou pokrývkou
Podle nejnovějšího Aladina bude sníh téměř všude, ve středních Čechách a Praze kalamita, ale v oblasti avizované výstrahy nic. Prostě klasika, srážky tam, kde je nechtějí a nejsou tolik třeba, výstraha tam, kde nic nebude. V mé oblasti jen prudké ochlazení, dnes v noci páru kapek a v pátek páru vloček. Do pátku jsou ještě 2 dny ale myslím, že Aladin je blízko realitě.
No upřímně mi to silně připomíná loňskou situaci po vánocích, s tím rozdílem že v dobu ten vzduch byl samozřejmě chladnější. Dobře si to pamatuju protože to u nás skončilo hrozným fiaskem
Celé se to posouvá nějak moc na jz a přijde mi že se to vysněží na jz Čech. (přesně jak minulý rok)
Někteří uživatelé si koukám prostě udržují standard svých přínosných a věcných příspěvků, jen co je pravda...
Aldy1977
No, ještě předevčírem to, co maluje Aladin pro ČR, mělo být nad Polskem.., teď se to už posunuje až do JZ Čech..
Takže co bude v pátek a v sobotu, kde přesně.., to je pořád trochu loterie..
Aldy1977
Na tohle pozor, v tom Aladin mapy na první pohled klamou. V těch úhrnech za 24 hodin to sice vypadá, že spadne 10-15 mm ve sněhu, ale skutečnost je jiná. Když se podíváme na meteogram, vybral jsem prahu, lze vidět, že většina srážek spadne ve formě deště a sněhu bude trochu. To je taková nevychytaná věc u map, tam to šrafuje sněžení, i když ho bude minimum
Taky mi to připomíná situaci z minulé zimy, kdy mělo být rozhraní se sněžením ma SV a nakonec vše spadlo na JZ a ve středním pásu. Aladin to i dnes posouvá zase k JZ a kdoví kam až to zajde. Nepotřebuju u nás na SV nutně sníh dole, klidně jen na horách. Ale srážky tu letos chybí - kromě srpna a září sucho a teď úplně. Takže rozhraní s vydatnějším deštěm/sněhem vítáno
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.