Diskuse o počasí Jaká bude zima 2022/2023
Teda modely začínají malovat opravdu hnusné hodnoty co se teplot týče. Narozdíl od jiných já z velkých mrazů nadšený nejsem a vzhledem k energetické krizi nás čeká asi docela problematický prosinec... snad se brzy probudí Atlantik, být s námi tahle synoptika celou zimu tak to teda potěš pán bůh. Každý profuk od Atlantiku šetří České ekonomice miliardy korun, takže snad to dorazí a zima nebude moc tuhá.
Ta synoptika je prostě zajímavá. Po x letech je to všechno takové zvláštní . Však se podívejte kolik je tu najednou nových lidí na diskuzi. Takhle bloknutej Atlantik se moc v zimě nevidí. Teda x let zpět to byla spíše vzacnost. Proto tu byla hromada chytraku co vždy říkala, snad už jen z pleziru , že to a to ochlazení zas nevyjde a Atlantik to pretlaci, a měli pravdu. Teď je to jiné, mě to po x letech zas baví sledovat. Zima je na startu a já jsem moc zvedavej jak to bude pokračovat . Tipuji že pokud se Atlantik moc nerozjede, bude naděje na lepší Zimu. Uvidíme
Dejvas
Je libo přes metr sněhu?
Ne teď vážně. Pokud vše klapne, myslím si, že i těch 40 cm nad 400m.n.m je reálných při těchto situacích. Pamatuji si jako dítě, to byla myslím zima 2005/6 jedna z nejlepších za posledních snad 20 let. Tehdy taky nejspíš přecházela TN. Pamatuji si, že odpoledne a navečer začalo totálně chumelit. A do rána měl táta nového sněhu skoro po pás. V dětských očích, se tyto situace velice rády zkreslují, proto nechci plácat čísly kolik sněhu mohlo napadnout, ale přes 50 cm to bylo určitě. Tedy chtěl sem říct, že aby i ve středních polohách napadlo i přes 40cm sněhu i za noc, tak to není nic nereálného. Absence takových situací za poslední roky spíše způsobila to, že se to pro mnohé zdá být jako sci-fi.
No jdu hledat data, to bude zajímavější.
Dá se z toho vzít to, že i dále bude dosti srážek.. podle mě s tím dřív nebo později budou koketovat i hlavní běhy, jako teď ecmwf.. a myslím si že o tom tato diskuze i je. Tak nechápu to osočování, když je situace takhle nestabilní a jistě se bude měnit. Charlie: co nechápeš, neřeším srážky ty jsou opravdu nejisté ale teplotu na víkend ti klidně shrnu.. tak proč už se nebavit o příštím týdnu? Zdá se, že i dále budem pod vlivem níží, takže sem tam to možná nás na východě i profoukne..
Ludvicek: jo jsme všichni natěšení na zimu tak o možném oteplení ve druhé půlce příštího týdne nechce nikdo ani slyšet... Jak píšeš, je to otevřené. Ono zatím ani ještě nenapadlo.. pátek zde bude průplach. Od neděle už by se to mohlo držet, můj tip je úterý kolem 10 cm u mě..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.