Zdravím Vás všechny, chtěl bych poprosit o laskavost - toto vlákno je na téma "jaká bude zima 2022/23". Na příspěvky ohledně např. že dnes sněží klidně založte nové téma s názvem např. "Počasí od 01.-07.12.2022" apod. Takto je tato diskuze "zaplevelena" směsicí různých příspěvků. Díky moc a pevně věřím, že i Vy ostatní to oceníte
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2022/2023
Napadlo teda mnohem víc než jsem čekal, ty zelené odrazy udělali své,ikdyz to bylo tak na 30min, byl jsem v Holicích a tam nic moc (poprašek) , ale v Moravanech teda už i na schrnovak. Potkal jsem akorad sypače, by to roztalo i tak. Možná ještě nějaká přeháňka bude. -1, tráva 3-4cm ,auta k 5cm
A pásu rozpadu, klasicky když se to dostane za prahou na SZ. Konečná, max 1cm
andy206
Jo už teď má diskuze 83 stránek a to vlastně zima ještě ani nezačala
Co pamatuju já a možná pár místních držáků (Stranik, space, ota, Petr75, Petr12, kuba, TommyAst) 10-12 let zpátky tak jsme taky zakládali jiný témata jen k opravdu významnějším událostem, kdy mělo napadnou třeba aspoň 10-15cm a víc i v nížinách. Tehdy jsme taky měli 80-150 stránek za zimu, ale je fakt, že kdejaký poprašek nebo 2-3cm jsme týden dopředu od rána do večera neřešili
Což asi možná i souvisí s úbytkem těch zajímavých situací, povedených zim a pomalu se lidi začínají modlit za 5-10 čísel sněhu o kterých jsme se tehdy možná bavili den dopředu a pak poslali fotku jak to dopadlo.
Tady můžete vidět, kde asi nejvíc napadlo, ale je to předběžný.
andy_206
Psát to sem je vlastně lepší. Kdyby se zakládalo nové téma na každou "blbost" potom by to bylo teprve zaplevelené. Jaká bude zima stejně nikdo neví a řeší se výhledy na týden - 14 dní. Vždycky to byla směsice, nic nového...
Nové ansámbly pro moje souřadnice od ECMWF. Rozhodně to vůbec nevypadá na zimu, téměř skokově to jde do tepla a to to vypadalo ještě před pár dny úplně jinak a velmi nadějně. Z tohohle bude zima akorát na horách a v nížinách ledové dny zcela těžko...
Lidi já to vzdávám, už to přestanu sledovat. Letos nejnadějnější nastavení směrem do zimy a nakonec z toho nebude skoro nic. Prostě si počkám a něco přijde později.
Zatím bylo jenom oddalování, zmírňování, rušení a to to sleduji už několikátý den. Indexy a všechno okolo ztrácí smysl. Prostě není přáno...
Ondris
Tak tohle se hodně povedlo.
Já si ty fotky ze zličínský předzahrádky pamatuju taky.
Dneska se tomu říká: “sledujeme online”.
Aura1
Taky ty vaše indexy jsou největší zhovadilost na světě Tak se nedivte potom.
Zajímavé je, jak s fialový skvrny na radaru padají docela velké kusy, jsem snad ještě neviděl ?
Inpocasi jak uvádělo poprašek kromě západu, tak tohle je už pořádnej poprašek teda ?
Nad Brnem se zase něco kupí,to ještě může do rána překvapit
Než se oteplí,tak aspoň je voda
Aura1
Nač ta skepse? Máš pravdu, že teď sledovat delší výhledy nedává smysl, to rozložení je poměrně dynamický a obtížně předvídatelný. Konečně i to dnešní sněžení se ještě před pár dny nečekalo. Třeba ecák teď počítá na 10 dní spíš nezimu, ale géčko maluje to nejlepší, co k nám může přijít - TN od jihu, výrazný rozhraní, vpád studena od severu... U nás 70 cm za tři dny. Je to samozřejmě k pousmání, protože zítra to bude vypočítaný jinak, ale jen to ukazuje, jak je to na vážkách a nerozhodný. Však se dočkáme
Ondris
Alejandro.Marquéz
No moment hoši, na Zličín jsem se stěhoval až 2016 a nutno podotknout, že předtím nebyla snad 3 roky žádná zima Pravda, že v tý době jsem posílal dost aktuálních fotek....hlavně jako report dění.
Pořád se ale nevylučuje moje tvrzení, že jsme tehdy takový události zdaleka neřešili tak intenzivně a neupínali se k nim s takovou vervou pomalu týden, deset dní dopředu Moc se teď doufá v jednotlivé výstupy modelů podle toho co mají za 8-14 dní dopředu.
V US teď tak leda můžu šoupat nohama, protože za celý podzim jsme měli max jednou poprašek a to je vše, navíc zima pořád v nedohlednu tak doufám, že to aspoň vyjde na druhou půlku prosince v CZ a Nový rok
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.