Diskuse o počasí Jaká bude zima 2022/2023
Modely nakonec nějaké srážky hází i k nám na střední Moravu, možná ty 2cm budou. Ale bude to doslova na pár hodin. Každopádně dnes to venku zase stojí zato, ocelově šedé nebe, teplota kolem nuly a čerstvý severovýchodní vítr je opravdu vražedná kombinace. Věřím, že v neděli by se tu s tím oteplením třeba mohlo i na chvíli ukázat slunce.
Novej ICON se s tím nemazlí, za týden teploty i přes +10°C, ve výšce na prosinec extrémně teplá vzduchová hmota od jihu. Letos to asi už vzdávám. Zatím je to takové marné čekání na něco slušnějšího jako obvykle tady v nížině.
Aura1
Předtím už bylo ochlazení skoro jisté a teď zas tohle? Ta situace je daleko, bude to ostré rozhraní na tlakové níži, předpovědi se můžou ještě 10x změnit. To chce tyhle vzdálené výhledy tak nehrotit, obzvlášť v takové situaci. Jasno nemusí být ještě ani v neděli, takže bych počkal a nedělal z každého výpočtu drama. Koneckonců u vás brzo začne sněžit, tak si to chce užít a neřešit nejasnou situaci daleko ve výhledech...
No to já bych teda nechtěl aby modely ovlivňovaly moji náladu! Zas tak to nežeru... co takhle trošku nadhledu.. jsou to jen čísílka.. žádný reál, vyjít to může, pro mě za mě ať je i těch 10.. teď tu ale krásně sněží tak si užívejmě trošku zimní atmosféru.. a nestresujme se výhledy. Nemá to smysl..
ota
kapr84
Jakej nadhled? Já ukazuji velmi teplý výstup ICONA, který o něčem vypovídá, že to s tou pořádnou zimou nebude tak jednoduché. Pokud má v sobotu už sněžit a tohle je tam na pátek, tak tomu víkendovému ochlazení moc nevěřím, spíše to vidím na další oddalování. Zima přijde, ale nejspíš nepůjde o nic závratného a vyhne se nížinám.
ČHMÚ tam taky nemá nic většího, oproti včerejšku to posunul do tepla. Výrazná TN se sněžením je loterie s pravděpodobností pár %, jinak modely spíše oteplují a zmírňují a pořád dokolečka, nějaká slušnější zima už asi nevyjde.
Tyjo ale gfs jede, příští víkend noční teplota +10.. no teda
Aura1: mi přijde že jsi pěkně nasranej třeba mu to vyjde, a co no.. dyť je to jedno, ale chápu, když máš takový pěkný zimní avatar že tě to sere... soucítím s tebou
Jinak vyhřívání srážkoměru letos prvně spuštěné a už nacvakalo 0,4 mm...
Aura1: snažíš se vidět za roh, ale tam nevidíme nikdo...
kapr84
Nejsem, to se ti jenom zdá. Pouze reflektuji, co zobrazují modely a píšu svůj názor nebo odhad, jak to bude dál.
Teď jsem koukal, že tu má napadnout ještě před půlnocí pár cm sněhu, během pár hodin, půjde asi o mírné slušné sněžení nebo chvílemi i silnější. Něco takového tu letos ještě nebylo, že by víc chumelilo aspoň na oko.
Ještě nezačalo, ale asi to bude stát za to.
Já teda nevím jak vy, ale sledovat to budu i dále s nemenší zvědavostí, to furt jede, počasí priorita jedna...
Aura1: tak jo, teď je to do tepla, a pokud bude na východě trčet tak blbě ta výše tak se to u nás do zimy nepřeklopí... ale nevím furt chcu něco a při tom za oknem tak nádherně chumelí
Jako souhlas, z dnešního pohledu je příští týden co se týče zimy asi odpískaný... ono to ani není moc dobře když jsou indexy tak moc dole, lepší je kolem 0 pro zimu u nás..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.