Yurri
Tak to jste skromný člověk, když Vám stačí zahrádka a k tomu teplé zimní počasí, ale raději ať je zima, protože tohle se hodně vymyká normálu a má to špatné důsledky pro přírodu a lidi. Potom Vám zahrádka na jaře pěkně zmrzne a možná Vám i vyschne studna, ale můžete se klidně radovat a přát si celou zimu teplo. Proč ne...
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2022/2023
Aura1
Nebydlím na horách, řeším co můžu řešit, na sucho se připravuji jako málokdo, to vám garantuju, sníh mi stačí v předjaří nebo klidně vyměním za vlhké jaro, přírodě teplejší počasí jednoznačně vyhovuje, i zvěři, sportovní choutky pokládám za trochu lidský snobismus a přírodě to jednoznačné škodí, ale to turismus obecně, mám rád, když si nalejeme čistého vína, samozřejmě chápu ekonomiku, ale když jste začal s těmi důsledky pro přírodu ?.
Aura1
Já myslím, že tady všichni vědí, že je to velmi málo pravděpodobné, ale ve výhledu se to objevuje, tak proč to nekomentovat, od toho diskuzní fóra jsou. Nevím, zda jste arogantní a namyšlený, ale rýpání Vám jde. Budiž Vám ke cti, že to občas proložíte i nějakou tou meteorologií
ludvicek
Nebojte se, bude se vindy, mindy, upřesňovat, jako vždy.
ludvicek
Tady v r.2014, to není tak dlouho, -21stupňů, to se myslím ještě o rekordech nepsalo.
Aura1
Hm, zázrak v Krkonoších? A co ten hurigán, co to všechno odvěje?
Tak to ochlazení nakonec vyjde docela dobře, teda alespoň za mě. Teplá vlna už byla dost dlouhá a začínalo to být na pováženou s ohledem na možné probuzení vegetace. Právě včas tedy přijde ochlazení do přijatelného intervalu maxim 0-5°C v nížinách což je bezpečná teplota a spolu s nočním mrazem se zase vegetace uklidní. Zároveň to není nějaká vyloženě zima abychom museli hodně topit, takže výhoda i v tomhle ohledu. Od středních poloh to dá ledové dny a zkrátka druhá polovina ledna se nám rýsuje relativně v mezích normálu. Na horách by měl napadnout i nějaký ten sníh, takže za mě jako někoho kdo nemá rád zimu, ale na druhou stranu také myslí na blaho přírody je s výhledy docela spokojenost.
Ještě toho slunce by to chtělo trochu více. Dnes tedy bylo příjemné překvapení slunečné počasí cca 2 hodiny dopoledne, které v předpovědi nebylo. Slunečno by mělo být také v sobotu a relativně v pondělí. Kdyby byly alespoň 2-3 dny v týdnu s několika hodinami slunce tak se ta zima dá přežít. Nicméně už vyhlížím předjaří a delší únorové dny.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.