Diskuse o počasí Vánoce 2021 - počasí
Po dnešním sněhovém fiasku se na 10 minut projasnilo a vzápětí se opět zatáhlo, abychom eliminovali zimní projevy na úplné minimum a nedej bože nebyla nějaká trochu nižší teplota. Fraška tohle, to ať je radši těch +13, to se dá alespoň smysluplně využít
palma
Já začínám být taky smutnej když to vidím, on ten leden se začíná rýsovat jak nezimní měsíc horší jak v teplé zimě 2013/14 nebo jestli si ty modely z nás dělají srandu nebo co
Vortex bude zůstávat dál nepřekonatelný, i když se trochu oteplí ve strarosféře tak se to vůbec neprojeví
Takže jsem projel Zlin Brno Praha Jizerske Hory a musím říct, že na 80 procentech cesty v okoli jen poprašek až 3 cm sněhu takže dneska hodně míst utřelo nejste v tom sami. A na pár místech jsou slušné rozdíly zatímco 8 km od zlína 400 m.nm. Jje 10 cm dole ve zlíně jsou max 2 cm. Kromeříž tam nebylo nic a na sever od prahy az po jablonec taky nic. Jablonec jen poprašek. Ale za to je tu slušná kosa. A to je 11 vecer.
No to je strašný co je od Středy .... To budou viry lítat .... to není dobrý. pro přírodu už tuplem né.
RichardReynolds: Díky za info ... Hlavně že jste ve zdraví a v pořádku v cíli. Ano, tato noc je řádně mrazivá ... Jižňáky znám, žil jsem tam totiž 7 let u přítelkyně, později manželky u jejich rodičů. Takže okolí Zlína tak nějak trošku znám.
Stranik
Nebojte se o přírodu, stromy mají teď hlubokej spánek, jen teď ty mrazy to uspaly minimálně na týden, ať je jakkoliv, by muselo být i další týden nad +10 a hlavně slunce, aby se začalo něco v nížinách pomalu probouzet, mnohem škodlivější jsou pak únorové mrazy a oblevy, když je v noci k -10 a přes den +10, ale díky silnému slunci na kůře +20 a to je špatný, na Silvestra je to jedno, lidem škodí obecně mnohem víc mráz (všichni kardiaci), kolem +10 je prostě pecka, víc pohybu všem jen prospěje, na viry bych se vykašlal.
Jinak tady -9 a naprostá pohádka, přesnou výšku sněhu změřím později.
Ne pánové je to špatně, jak pro přírodu tak i lidé a hlavně to vážně není normální,v zimě má být prostě zima, ještě bych to neřešil když bylo do těch 7mi stupňů ale 12?jako že vážně,v lednu.....co se to děje?Snad se počasí změní a bude zase brzo
Neříkám že se z toho hroutím a brečet nebudu ,ale je to divné.....
Mám rád zimu, ale radši než ty břečky vsude tak to ať je těch 13 stupňů to je fajn počasí na procházky kolo šlo....
Zachar
Člověče, tady není Irkutská oblast, vždyť se mrkněte na Klementinskou řadu. Jen jsem tak namátkou klepl na leden 1853 a je to leden jak z tohoto století. Takže to teplo sem patří úplně stejně jako mrazy. Přetahování mezi oceánem a kontinentem.
https://www.in-pocasi.cz/archiv/praha_klementinum/...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.