wyc Zítra není moc důvod, aby se teploty lišily od předpovědi, ta situace na zítra je poměrně jednoznačná - dokonce už od úterý se předpovědi na pátek nemění: https://www.facebook.com/inpocasi/photos/pcb.10159.... Složitější je ta sobota, ale na 24 hodin (tedy zítra) už také bude celkem jasná.
Koukám že se změnila předpověď na sobotu..dříve bylo uváděno: postupně ve všech polohách sněžení a teď je tam: místy trvalé a vydatné sněžení něco se chystá
JUGOCV Na SZ v nížinách 8cm. ? Kde jsi na to přišel ? To bude s čistým deštěm, zvláště na SZ a JZ..To spíše někde na Sv může chvíli sněžit, ale všude bude celkem do +
Petr11 No nový Aladin to vypadá že ta nejsilnější vlna půjde níž zato na S Čech toho moc nenapadne, bůh nám přeje asi to moje modlení jinak tady -4 a nevypadá to moc teď se dokončení protrhala oblačnost
Nový aladin krásný Posunul ty srážky a rozhraní víc k jihu na tu sobotu, jak to má GFS nebo Ecák. Kéžby to tak vyšlo Aspoň taková náplast, za propršený Štědrý den.
JUGOCV Jste nízko a profuk bude silný.Ten sníh bude hned tát anebo za pár hodin pak. Mimo hory cca. Čechy nad 900 m.n.m, Morava a Slezko nad 500 m to bude vyloženě podzimní počasí.
JUGOCV Což by bylo skvělý, kdyby to nakonec získal hlavně odepisovaný J/JZ. V tuhle chvíli nám většina modelů dává 10-13mm ve sněhu, tak snad to vyjde.
Jinak aktuálně se po západu ochlazuje, teplota -5.5°C , přitom měla být už cca o 2°C vyšší. Nicméně, jedině dobře, alespoň zítra nestihne zem rozmrznout a v sobotu může sněžit na pořád vychlazený povrch.
JUGOCV Hm, slušný.. Já to říkám furt, rozhraní, nedělejte závěry z každýho výstupu tejden dopředu, ale ani jen 2-3 dny dopředu.., ale je to marný, je to marný, je to marný...
Prady swan1 nakonec tady buide poprašek ..to s emi vůbec nelíbí když je šance na pořádný sníh mohl by to šoupnout víc na sever..my jsem v tom tmavým zeleným..4 cm
Zebas Nemá to jen Aladin, modely to obecně posouvají stále víc na JZ.. Ale přesnější predikce bude až ta zítřejší, cca touto dobou... Petr11 Co bude po víkendu a příští týden, ještě nikdo neví..