JUGOCV Sice nevíme jestli a kde napadne, ale víme jak dlouho vydrží Zatím jsem taky skeptický a tyhle pohádce nevěřím, už jsme se tolikrát spálili, nehledě k tomu, ze aladin strašně rad nastreli nesmyslný množství sněhu a postupně to v dalších výstupech redukuje
Jste prd flexibilní, za chvíli jdu dělat kapra a Ježíšek přijde dnes, takže mám při jinovatce a skoro -5 pěkné mrazivé Vánoce s noční sněhovou nadílkou
Sobota by byla pěkná, ale jsou to ještě 2 dny s extrémně silným rozhraním, momentálně je to o 50-100 km, které rozhodnou, jestli tu spadne hromada deště nebo trochu sněhu. Ale je zajímavé, že GFS tohle odhadoval poměrně dlouho dopředu a aladin se chytl až dnes. Ono to nakonec stejně dopadne jinak, ale je to neobvyklé
Tak zde ani dnes nakonec ledový den není. A to jsem s ním dnes počítal. Aladin opět o několik stupňů chladnější než je ve skutečnosti.Takže další prosinec bez ledového dne. Tu sobotu neřeším. Bude to opět jen o dešti. Předpokládám, že bude tepleji než teď Aladin kreslí. Nejlepší by bylo, kdyby nespadlo vůbec nic. Vody je už dost a další srážky budou následovat.
mira1 je to nějaké zamotané že na východě v nížinách je tepleji jak v Čechách ,každopádně ten profuk tu je od rána ale ve výšce se drží pořád stabilně hluboko pod nulou na východě...nějak to nechápu ...a vůbec ten jz/z nemá nějakou extra razanci,myslím tu frontu
wyc Dobré znamení to může být, ale nemusí.. Může to být jen trochu zpožděné. Nicméně ten studený vzduch od severu stále pomalu postupuje k JZ, už je na spojnici Island-Shatlandy-Dánsko..a na souběhu této chladné hmoty a TF bude to rozhraní.. Tady už teď měl být +1°C ale máme -2,5°..