to už prdím ,je to v prkýnku a přestávám sledovat i modely ,jedině aladina na 3 dny jestli pak podle těch modelů se má střídat od úterka jeden den sníh druhý teplo a zase sníh tak to raději slunce a počkat jako minulý rok kdy to pořádně začalo taky později (teda tento rok )...do zítřka může nasněžit 15-20 cm a pak blik a v sobotu je to fuč protože musí být 7 stupňů
Diskuse o počasí Vánoce 2021 - počasí
To lpění na konkrétním datumu je strašně dětinské, tak si zkuste představit, že je Štědrý den a svátky od zítřka, máte z toho hned super ochlazení přímo na Vánoce, dokonce já třeba u sebe ledové dny s minimy -7-8 a později ve ČT dokonce s možností sněžení, takže o co jde, nádhera, zvlášť se sluncem.
Yurri
Je to v podstatě tak, člověk by měl říkat, "díky za každé nové ráno". A když nebude sníh zítra, může být na 3 krále. Ostatně, dle církevních regulí trvají Vánoce až do neděle po Zjevení Páně. Nebo můžeme přejít na ruský kalendář a slavit Vánoce kolem nového roku. Možností je mraky.
Včera večer místo očekávaného sněžení k nám nakonec dorazil déšť, občas i se sněhem a při teplotě těsně nad nulou nám to tu proměnil ve slušné kluziště. Dnes už naštěstí mrzne a drobně sněží, tak to vypadá opět jako zima. Starého sněhu zůstalo 10 cm, na tom poprašek nového. Do zítřka by mohlo připadnout do 5 cm, něco pak v noci na Štědrý den a dál už to raději nesleduji, abych z toho nezačal šílet jako někteří diskutující
Já tam vidim vcelku reálnou možnost, že část JZ expresu pujde směr VB a Z Evropa, k nám se ani nedostanou..
A ta úplně spodní část má evidentně namířeno do Středozemí, kde se roztočí výrazná TN, která na své zadní straně natáhne k nám chladnější vzduch od S a z 26. na 27. 12. bude od SZ déšť přecházet ve sněžení..
Tak to jako sorry, ale já tam to voteplení nikde nevidím..
Zima vodsamsaď po tamsaď...
JUGOCV
Napiš do žužlu: NOAA ARL, a hned ten první vodkaz..voznač místo na planetě a pak se proklikej až k předpovědi. (je to Severní morava) , ale ten studenej vzduch má zatejkat stále až po severní Itálii.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.