Diskuse o počasí Vánoce 2021 - počasí
Tsss, Myšpulím to okoukal...tady to je jak na to v praxi ..V listopadu 1946 nad státem New York výzkumníci rozptýlili do oblaku tři kilogramy kousků suchého ledu. Z mraku se během pár minut začal sypat sníh. Pokusy vyvolaly nejsilnější sněžení té zimy. Pak je zastavili právníci General Electric, protože se báli žalob. V šedesátých a sedmdesátých letech americké letectvo uměle vyvolávalo déšť nad Vietnamem, aby se severovietnamští bojovníci nemohli přesunovat po blátivých stezkách. Také v tehdejším Sovětském svazu se takto „rozpouštěly“ mraky, které hrozily, že pokazí plánované manifestace.
https://www.newstream.cz/money/dest-na-objednavku-...
p.s. můžu sehnat suchej led.. nemá tady někdo k disposici letadlo?
swan1
připravil jsem 3 scénáře ,ten jz (červený je jakoby to nehrozilo)
Zatím tam vidím že ta TV se může překutálet zpět k jihu a udělat tak pořádnou cestu od s/sv
koneckonců na tom jihu/jz je dost mrtvo a zatím je to dost blokované ,ovšem to samé platí i s/sv ...zatracená tv...
Luka S
Nevím. Chybí tam od SV protisměrný vír TN, mezi kterým a tou TV by se to stlačovalo od S do stř Evropy..
Naproti tomu do zad té výši tlačí Atlantik, ta TV je obrovskej mamut , kterej to ještě pár dní ustojí ale co bude dál, těžko říct..
K jihu, JZ ustoupí asi těžko, nic jí tam zatím od SV netlačí...
No prostě je to zase v háji,možná bude dva dny zima a pak dlouho teplo až do nevidím,letos to můžeme opět odpískat,další propadák,jen mě vážně štve jak se člověk navnadí a pak se to úplně otočí i když jsem s tím tak nějak počítal,v koutku duše jsem doufal že to letos konečně klapne.Ale tady se nehraje na přání,přírodě člověk neporučí.
Ventuskej je dobrý hegeš.
Takovýdle nástřely co dává nemají snad ani ukrajinští žoldáci.
Přestávám sledovat tento poloamatérský web.
Vypadá to že dojde ke stlačení té TV od S, jetstream se zhoupne k jihu , ale pro ČR už to celé bude moc vysunuté k V..
Pak se dostaneme do SZ proudění, které přinese chladnější počasí s přeháňkami aspoň od stř poloh sněhovými..Pak to buď ten SZ ustojí nebo, jak predikují modely to převálcuje, vystřídá teplý JZ...a na Štědrý den bude +10°C...
K té výši chyběla TN nad Pobaltím, bohužel..
Na vpád opravdu studeného vzduchu si budeme muset nejspíš nějakých pár týdnů ještě počkat..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.