Prady
Chmu hlásí na příští týden samé sněhové přeháňky ale když se podívám na modely tak pro nás to bude platit jen okrajově GFS třeba dává na Štědrý den 2 cm sněhu a Icon není o moc lepší a Ecák taky, samozřejmě že v Beskydech nasneží 30-50 čísel, sněžení jim tam začne už zítra
Diskuse o počasí Vánoce 2021 - počasí
Petr75
Ok.. Ale moc se mě to nelíbí, přijde mi že to SZ proudění a návětří Vysočiny už moc nefunguje jak v minulých letech ty 2 cm považuju jak za výsměch. Já přeji všem bílé Vánoce hlavně v Z Čechách kde ještě tuhle zimu kromě hor ani nebyl sníh, bylo by nespravedlné kdyby to šlo zase všechno přes V ty srážky, o holomrazy nestojím to radši teplo a déšť taky nechci
Snad se to vysněží v celém ČR? Nejlépe to viděl ráno GEM 10 cm po celém Česku i mráz po celém Česku..
Proudění se už změnilo na SSZ až S a hned se začal projevovat návětrný efekt na Šumavě.., srážky vznikají přímo tady.
Právě na tohle tu na JZ trochu v příštím týdnu spoléhám..
Zdá se že první sněhové vločky by se tu mohly objevit už v noci z neděle na pondělí, na další SF...
Icon tam teď dal na Štědrý den jihozápadní proudění ale GFS je zase úplně jiný, má tam den před Vánocema teplotní rozhraní a dost srážek, teď záleží kde to rozhraní bude ležet, klidně může napadnout v půlce ČR dost sněhu a jinde může pršet
Na svátky je tam pak zajímavá situace a dost srážek tak snad to tak vydrží
Já už jsem to před pár dny odpískal a nic na tom neměním. Pořádná zima z toho nečuhá, v 850hPa klesne velmi krátce teplota pod -10°C, jinak bude někde mezi -5°C až -10°C. Pro mě je tohle úplně obyčejné ochlazení jak ze škatulky. Na ledové dny v nížinách to stačit nebude, ty budou někde od středních poloh. Taková klasika... Víceméně podobné ochlazení jako na začátku prosince, s tím, že bude méně srážek a sněhu. Ve výsledku ještě horší. Více na východ od Česka už bude zima větší no, ale tak to bývá...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.