Diskuse o počasí Výrazné oteplení od 16.2.2020
Venku k +11, ale celkem zima je. Je inverze, takže pro nás na JM jediná šance na chladnější počasí. No bylo by dost zvláštní kdybychom měli i titul nejteplejší oblasti letošního února, když máme titul nejsušší oblasti.
Jsem zvědavej co bude dále, jelikož až zmizne inverze, tak tady bude nádherné teplo.
V Příštích dnech nám modely malují nejvyšší teploty na JM díky J/JV proudění, tak jsem zvědav. Tedy hlavně Aladin, ale i ostatní se k tomu přiklání, tak uvidíme.
Ale takovéto extrémy nejsou nic nového.
Kdo se tady dohaduje o nížinách a nižších polohách? Musíte se hoši naučit rozlišovat, každé znamená něco jiného a vymezuje se jiným způsobem U Aury je nížina (minimální členitost do 300 m n.m.) i nižší poloha, u Pradátora jen nižší poloha, nížina ani zdaleka, spíš skoro hornatina (velká členitost terénu)...
Jinak Čelákovice stále mlha, tma a zima. Jsme na okraji toho mraku, u Prahy svítí... Tak to bývá často a moc se mi to tedy nezamlouvá
U nás v Karviné je 14 stupňů. Ale pocitově i více. Mě to normálně nepřipadá jako únor ale tak květen kdy se blíží pomalu léto. Zajímavé ale příjemné
Tady již něco začalo rozkvétat na přelomu roku, kdy bylo asi 10 dní kolem +10. Pak to zmrzlo a znovu to začalo pučit, to zase zmrzlo a aktuálně již asi týden to zase pučí a pomalu rozkvétá.
JM je na to zvyklá, ale tohle bude průser jestli se zase ochladí. No uvidíme co dále, tady jdeme zase hore jak blázen, tak jsem zvědav. O víkendu má být k +10, tak uvidíme.
Jo máte pravdu naše oblast je hodně hornatá.Taky naší polohu nepovažuji úplně za nížinu.Jen jsem chtěl zmínit jak velký kontrast je patrný doslova na pár metrů.Dole skoro žádný sníh a o pár metrů výš skoro závěje.Už je tu +6.
Třeba v Liberci a Jablonci není žádný sníh.Přitom tyhle oblasti jsou vyhášený.
Ursus
Tady bohužel nic moc. Slunce sice prosvítá, ale jen tak tak. Na obloze je spíš jen jako měsíc. Nehřeje a stále se drží taková polomlha. Teplota není ani 5°C. Teď už je asi moc pozdě, takže dnes bez šance. Je neskutečné, že dneska někde mají 20°C. Tady je takový normál na konec února...
no...dneska takový příjemný letní den s teplotou na 21,2 C...a ranním minimem -5,3!!!!!
swan1
Skoro byl u vás první letní den. Nepovažuje se teplota 25 st jako první letní den nebo se myslím ?
janixs- Karviná
Ano a Alena teď v počasí taky řekla 20°C, že je letní den. U takové odbornice mě to dost zarazilo.
Tady je zase plaček, že u nich není 20°C jako na jihu. Bože můj lidi, probuďte se, je konec února, ne půlka května. Mají být 3-4°C. Až to vyleze a bude pražit o sto šest furt s nesnesitelnými vedry, tak si na tohle vzpomenete, i když u některých sluníčkářů dost pochybuji. Za 2, 3 týdny přijde mráz a budete tu kňourat jako zase všechno zmrzlo. Pak si příčinu hledejte v dnešních dnech, kdy bylo někde neuvěřitelně krásně teplíčko a sluníčko... Podle mě ten písek v atmosféře dost zamával s úspěšností předpovědi NO a teplot. Jsou to zrna jako třeba popel nebo prach a tím pádem se množství energie a svitu dopadajícího na povrch sníží.
Ta Šumava a její fénový efekt je mazec. I polohy kolem 600-700 mnm dnes v pohodě atakovaly +18 až +19 C. Amplituda Vyššího Brodu dnes 25 C, z ranních -5 na odpoledních +20 C. Bláznivé počasí, které možná někomu udělá radost ze sluníčka/tepla, ale po pravdě bude přírodě spíše na škodu. http://www.infomet.cz/index.php?id=read&idd=16...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.