Brno-Tuřany mají průměr nějakých +8, takže aktuálně jsme na normálu. Uvidíme, kolik dneska dáme, ale k těm +10 se dostaneme určitě. Je smutné, že ta odchylka se za posledních 20 let zvýšil o 1-3°C. Uvidíme no.
Ochlazení na příští týden se tady na JM nějak ruší dle modelů.
Diskuse o počasí Výrazné oteplení od 16.2.2020
Však říkám, že žádný extrém jako minulý týden nebude. Bude slabě nadprůměrná teplota. Další dny už to ale bude nad výrazně. Snad to vykompenzuje závěr týdne. Jsem opravdu zvědav, jak ten únor teplotně nakonec dopadne. Já se obávám, že bude kladná odchylka. Třeba jen +0,2 ale bude. Hic (někde) v tomto týdnu výrazně překonal zimu v půlce měsíce.
F4
Já například mám za sebou druhý nejteplejší leden v historii a taky jeden z nejteplejších lednů, takže těch +17 z minulého týdne tomu dalo korunu. Nejhorší jsou samozřejmě k tomu i ty nízké srážky, tak uvidíme co dále.
Do půlky března nám to maluje 5mm, ale všude jinde slušně přes 15mm... Ono se to změní, ale ten výhled je k pláči.
F4
Tady nakoukněte, vpády chladu se mohou opakovat až do pozdního jara..to nebude dobré..https://www.severe-weather.eu/long-range/spring-se...
palma
Píšou tam taky, že se očekávají ve střední a východní Evropě vyšší než průměrné teploty, takže to tak hrozné nebude. Srážky budou asi to nejhorší. Prý průměr, takže nic moc.
Tak uvidíme co bude dále, jelikož to bude stejně asi jinak než se zdá.
No pokud vyjde to západní proudění co má převládat, tak ČR bude mít srážek celkem dost, ale bude zde i pár lokalit, kde nic nebude.
Mapka dole pod textem je takovej důkaz.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.