Diskuse o počasí Výrazné oteplení od 16.2.2020
ROFA
Vy tam máte +12 a já jen +2. Můžete mi někdo říct co dělá naše nížina jinak. Byl jsem na procházce okolo města a nestačil jsem se divit kolik sněhu tu ještě je. U lesa je průměrná sněhová pokrývka 10-15cm. U kolejí možná i 20cm. Je tu zatím parádní zimní atmosféra. Nízká oblačnost se už začína protrhávat. Dole na sídlišti už sníh skoro není, ale zhruba o 100 metrů výš je ho spoustu. Tady je pár fotek.
Predators2
Přijeďte se podívat na Mělnicko jak vypadá nížina, ten Labský kaňon a okolí všude kopce, České Středohoří, Děčínská vrchovina, Krušné hory kousek, České Švýcarsko.
Proč pořád píšete u Vás o nížině, když je to spíše naopak.
Jinak tady ve skutečné nížině se sníh držel docela dlouho, v místech kde byl většinou stín v terénních nerovnostech, pod stromy apod.
Jsem jediný, kdo se tak těší na jaro?, podle mě je zima celkem mrtvá, ta super epizoda z února vlastně byla celkem nic moc... Zimy jdou dlouhodobě pořád do tepla, je to prostě vidět...
Tak mě počasí už teď nějak nebaví, mějte se všichni fajn...
aura33
A nejsme nížina?260 m.n.m. je podle mě stále nížina.Ty fotky jsou pořízené v nadmořské výšce cca 350m.n.m.
Jako aby bylo venku 18,9 stupně v 3/4 února my přijde extrémní až neuvěřitelné teda...
Predators2
Budte v klidu...
Jste nizsi poloha. .
Z meteo hlediska je zakladni deleni poloh dle nadm vysky danne celkem jasně..
do 400mnm nizsi polohy
400-600mnm stredni polohy
600-800mnm vyssi polohy
800+ mnm hory
http://meteo.ign.cz/Zaklpojmy.htm
Samozrejme, dle geografickych podminek jsou nizsi polohy chladnejsi i teplejsi, stejne tak sussi i vlhci..To ale nic nemeni na zarazeni do prislusne kategorie dle nadm vysky...
Jinak tady na JZ mame celkem dost teply konec dubna..
Ráno -2,5st - jasno
Ted je 20st - jasno
Slunce vylézá! Pomalu, ale vypadá to, že si ho ještě trochu užijeme než zaleze za kopečky. Asi hodinu se to tu pere a teprve nyní to vypadá, že tedy Slunce jo.
Krásně je vidět na teplotách, kde je jak, Luká 7 (Slunce déle), Prostějov 4,4 (vylézá), Holešov 1,9 (pod dekou). Třeba to dotáhnem na desítku. Jsem zvědav, co ota a Císařov, zda Slunce přeleze až k Přerovu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.