...jste si něco šlehli, že tady zase řešíte počasí po 20 když se ještě ani neochladilo, to je totální věštění z koule kdo si ještě vzpomíná jak probíhaly dřív podobný mrazy, tak si vzpomene, že po takovým ochlazení, sem ten teplej vzduch jen tak nedojde.. úroveň diskuze je zase v ?️
Novorolak Do půlnoci silný déšť doplňovaný velkými vločkami takže z toho byli tak tři cenťáky ledovky a poté už jen husté intenzivní sněžení vločky tak do centimetru. Konec srážek cca ve 4 ráno.
kuba Protože někteří by zde chtěli sníh a mráz v kuse aspoň půl roku. Myslím si, že západni půlce ČR se letošní zima vydařila nad očekávání a nemůžou si na nic stěžovat. Východní polovina měla zatím totální fiasko a jaropodzim.
Novorolak No kdy se zadaří tak půl metru žádný problém. Ale to tu už pár zim nebylo. Což je tady problém. Těhlech pár centimetrů tu ani nepoznáme.Potoky pramenící na Dyleňi a Lesným už zase skoro na podzimním průtoku, takže na suchu. Jen teď se trochu zvedly při tání.
Shadow To jsem ti ráno psal, že se to bude odsunovat východněji. Střední Morava ze středy na čtvrtek max. do 5cm a to budeme opravdu rádi. Já osobně to vidím pro Šternbersko s bídou 3cm. Zato vítr ten bude zase úřadovat.
sněhomagor No, řeší se to, on totiž docela za to ochlazení může pan vortex, a tím pádem i silně zvlněné tryskové proudění, čili prudké změny počasí jsou možné..
palma Hmm tak jo, ale vědí že při zvlněném tryskovém proudění se pak takto extrémní situace dokáží naopak neuvěřitelně prodlužovat, je to jak s teplým vzduchem v létě, řešit situaci po takhle silným vpádu studenýho vzduchu mi přijde ne hloupé ale přímo debilní, jo až sem ten vzduch vletí to budou veletoče v modelech
F4 Proč tohle téma platí teprve 3 den.Poprvé bude nejspíš překonána hranice 2000 příspěvků.Tady to žije narozdíl od Slováků.I Nunu musí být na českém webu aby tam nebyl sám.Proboha co to tam kreslí ICON ráno ve středu za teploty.To jako vážně bude -22°C.Asi chyba.