To je teda trapárna. Tady už sypače vyklopily na cesty víc soli, než napadlo sněhu. Poprašek a sněží tak slabě, že to jde sotva vidět. Pásmo se před námi rozpadá, všechno se to odehraje na východ a sever od Prahy, takže těch 5 cm jsem evidentně přestřelil.
Tak tady vznikl trochu jiný problém.. Někde se vytvořila, a stále tvoří, vrstva krupek, ale jinde se podle očekávání vytvořila výrazná ledovka, která je navíc dost ostrá díky těm krupkám... Tohle bude hodně bolet, kdo na tom zítra spadne
Jiří24 možná trošku ale nic extra..mě příjde když tak nato koukám tak na rakovnicku to jakoby zatáčí úplně na SZ a tady v okolí se vytváří srážky..ale co jsem koukal na info..tak to nejvydatnější by mělo ještě přijít https://www.yr.no/en/forecast/hourly-table/2-30776...
Jirke85 Teplá vrstva je cca ve výšce 1,3 až 2,3 km. Takže pokud se pádem přes to teplé pásmo vločko zkapalní, už se cestou na zem nepřemění na sníh a je jedno, jestli bude padat do 500 m.n.m. nebo 200.
U nás je to stále sníh s deštěm, takže nic moc. Ale na to,aby nebyly holomrazy to stačit bude. Něco už bylo, trocha ledu z deště a snad ty 2 cm sněhu budou