Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
Ondris
Bohužel. Fakt zklamání, předpovědi TN už budu ignorovat úplně, to je loterie, sem se tomu prostě nechce. Nalákalo mě to plošné sněžení, kde nebyla díra, tak se dalo řešit jen "kolik", ale evidentně to byla chyba si něco namlouvat. Jak jsem psal cynicky na začátku týdne se vyplnilo snad ještě ostřeji, než jsem myslel. Vypadá to totiž, že nebudou ani ty 2 cm Chudáci děti, holomrazy do nevidím, fakt super.
Ondra83
nemíří, je tam velmi rozsáhlé pásmo které zaume celou ČR...mrkněte se až dolu a uvídíte, je tam velká šance
https://www.wetteronline.de/wetterradar?wrx=48.78,...
každopádně kouknul jsme na modely Widny a opravdu silné srážky dává až po půlnoci..sem se pravděpodobně hodně zmýlil když jsem si myslel že je po všem
https://www.windy.com/multimodel/50.460/13.418?gfs...
TAKŽE FIASKO BY BÝT NEMĚLO
Je to opravdu ve sve podstate ,,jednoduche,,..
O techle vecech do znacne miry vzdy rozhoduje prechod TN pres Alpy..
Je vzdy tezko predvidatelne, jak to bude..
Budte trpelivi a proste si pockejme..
Uz se tu o tom bavime par dni, ze to bude do posl chvile nejiste.. Alpy neco pousti..tak slava..
Jinak tady brutalne mrholi, -3,5st, vse pokryva sklo... Rano bude na silnicich zrejme kolaps...
Kolikrát tu ještě budete popisovat svoje pesimistické pohledy co se týče Prahy a okolí?
Srážky by se teprve měly pořádně tvořit a nechápu proč to hodnotíte každých 20 minut, když je to ještě dost daleko.
Je bohužel pravděpodobné, že víc než 10 cm tu do rána nenapadne, ale že by nenapadlo ani 5 cm se asi nestane. Je to ještě pořád ve hvězdách, tak nechápu proč tu každý brečí už teď.
V Brně začalo opět slušně mrholit, tedy ledovka obalila i troleje, takže MHD již začíná mít problémy... Centrum je v klidu, ale okolí Brna a kopcovité oblasti začínají být problémové.. Přímo v terénu na záloze/Náhradní dopravě mám člověka, takže mám informace přímo z centra dění.
Tutugon
Tady před chvílí mrholení ustalo, takže ledovka tu je taky.. Bude to chtít určitou dávku štěstí, ale snad to s tím sněhem vyjde. Taková ledová kalamita je dost zajímavá situace, když se jedná o jednodenní záležitost. Ale vzhledem k tomu, že výhledy naznačují mrazy snad po celý únor, tak bych opravdu radši kdyby venku bylo bílo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.