Tak je nutno si přiznat, že Aladin není žádná záruka, že to tak dopadne jen mi přijde komický, kterak během tří výstupů u nás sundal srážky na pětinu, dřív to bylo třeba na polovinu
Novorolak Tak z toho slabě zamrholilo a párkrát zacinkalo. První pásmo se blíží do Českého lesa a SZ Šumavu. Nevím, jestli to jde tak či onak ale do zítřejšího poledne nám má spadnout 10-14 mm, tedy zhruba 12 cm sněhu. To bychom byli na 20 rovných a to se stalo naposledy v lednu 2017.
Tutugon V počasí neexistuje spravedlnost, to bychom třeba teď my z Prahy mohli nadávat, že je nespravedlivé, že nám modely dávaly 20 cm sněhu a nyní dávají pouze 3. Vzhledem ke složitosti frontálního rozhraní se takovýmto skokům vůbec nedivím a je klidně možné, že i tento výstup bude od výsledné situace velmi odlišný, podobný scénář má ovšem i COSMO, tak by to mohlo být už trochu vypovídající. Já se teď jenom modlím, ať ty srážky narůstající od J nejsou ve formě deště, to ať radši nepadá nic, nebo to tu v kombinaci s následným sněžením všechno zkolabuje.
Aladin maluje hezké čmáranice, ale kdyby to vyšlo, tak někteří nejmenovaní uživatelé by byly naštvaní, že u nás sněží. Hele nejméně spadne tady, však po celej den mrholí, což nedalo nic zatím, je ledovka a sníh tady napadnout ani nemá.
Tutugon Za ty kecy bych vám měl přát, aby vám to tam všechno spadlo v dešti, ale nejsem hamoun z Vysočiny, tak vám přeju ať si ten sníh klidně vyžerete všechen, stejně ráno musím jet a měl bych s tím akorát starosti.
Novorolak Byt u vas tak jsem v klidu. Stary snih, novy snih. U nas ale neni ani stary, ani novy. Takze jestli v noci nic nespadne....no ani bych se nedivil.
Mimochodem Aladin je dnes slušně mimo, na odpoledne se u nás s teplotami spletl o dobré 4 °C, ale nečekaně do mínusu, víceméně v celých Čechách teploty hodně netrefil, jsem zvědav, jak se to promítne do průběhu TN.
Je fakt, že je obecně chladněji což by mohlo znamenat, že se ty srážky třeba opravdu nedostanou tolik na SZ. Uvidíme ..modely se i tak pořád rozcházejí. Icon pak dává další TN na od jihu už ve středu.