Tak u nás -6 a 2cm sněhu. Máme dobrý základ na to co příjde odpoledne a v noci na pondělí . Doufám že se dostaneme aspoň na 15 cm sněhové pokrývky a ta pak vydrží aspoň 10 dní .
Jan Diatka Jenže to, že bude pršet, není kvůli teplu při zemi - naopak, tam se mráz očekává, proto to budet tvořit ledovku. Problém je teplo ve výšce (1500-2500m), které sem v některých částech ČR z jihu vane.
Kubina Už se něco vysouva z Bavorska a má to směr k nám na západ ČHMÚ by mělo vydat výstrahu na sněhové jazyky protože u nás dost fouká a jestli do toho začne sněžit tak se začnou tvořit sněhové jazyky
Ondra83 No já nevím, ale mně se ten úzký pruh nezdá. Němci to dávají teda víc plošně i na SZ a k tomu bych se spíš přikláněl v této situaci. Počkáme si na ranního aladina a uvidíme. Jinak se často stává, že u aladina víc odpovídají realitě starší výstupy, než ty nejaktuálnější. Neříkám, že to bude tento případ.
Ondris Také mi to ořezání srážek co do lokace přijde extrémní, ale uvidíme. Že bude intenzita menší, i výrazně, to chápu, ale zmenšit území, kde něco spadne, snad na polovinu, mě překvapilo.
Snad něco napadne, ať máme pěknou zimní epizodu na týden+ i tady, se včerejškem bychom se na těch 10 cm mohli dostat
kuba No to je sice pravda, z Bavorska ten pruh ma smer na JZ, Z..ale nevime jestli z toho bude prset nebo snezit... Dle predikci by odpo melo prset, az k veceru zacit snezit...
Hurec Tam staci v 1500m tech -1, aby to pri zemi bylo ve snehu.. Ale prave j, jv Morava ma v 850hpa nad nulou, a taky krajni j, jz Cech.. Tam by to mel byt mrznouci dest..