Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
vojta-černošice
Jo, ale zase nám tu čistě sněží a už i na Žižkově je pop. Kluci ze SZ stále hlásí déšť, zvláštní asi k nám ten jazyk ze SV dorazil dřív. Do večera bychom měli mít dle aladina až 5 cm a aktuální výstup dává už veškeré srážky pro Prahu ve sněhu. Takže nepotřebuji tu 20 čísel, ale hlavně až není ta pitomá ledovka.
Tak horal z Havirova..no, ma to proste asi jinak , a ten covid, ten asi horalove z pobaltskych mrazivych nizin uz vubec nedavaj...je to dlouhy..
Po te lonske katastrofe nezimy mi letosni zima dela velkou radost..
Pocinaje vanocemi se skoro porad neco deje , zatim 42 dni se snehem tu v podhuri uz par let nepamatuju, no a next week vypada velmi zimne..Je zacatek unora, co si vic prat
Tady ocekavane prsi pri +2 st...
Ondris
Je to nějaké celé zvláštní, tady leze teplota dolu cca 0,5 za hodinu, padají nějaké zmrzlé kapky mixnuté s vločkami. Ale intenzita nulová, takhle by těch 5cm padalo týden
Kokos342
Po shlédnutí aktuálních modelů zvyšuji svůj odhad sněhové pokrývky na 20-22cm.Hodně mě zajímá pondělí kdyby mělo silně sněžit i při -12°C.Venku sněží čistě a drží se to zatím jen na trávě a stromech.Navíc nám tu místy zůstal i starý sníh.Intenzita je také velmi slušná 7/10.Teplota je +0.4°C a klesá.Sněžit má tu celý den.Srákové pásmo je totiž úplně bez pohybu.Tohle bude hotová zimní pohádka až udeří i ten silný mráz.
vojta-černošice
Je to divný no, i to co hlásí jednotliví uživatelé z různých částí. Na Žižkově mám poprašek a čistě slabě sněží, ale z o dost vyšších Řep kamarád hlásí jen mokro a déšť se sněhem. Uvidíme do večera jak se to vyvrbí, ale o 5 cm se nám asi může nechat jen zdát.
Prady
No je to v pytli, sere mě že nám dal ČHMÚ výstrahu před sněhem, u nás bude podstatná ledovka, ta červená výstraha měla být po celé Moravě a oranžová po celé Vysočině a my máme jen žlutou, přitom to kritéria splňuje na vyšší výstrahu, čekám nejméně 2 mm srážek že spadnout čistě v mrznoucím dešti
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.