Tak snad konečně přijde ke slovu i nové hrablo...a taky jsem zvědav jak to ustojí fotovoltaické a větrnikové Německo a Rakousko, budeme je zas zachraňovat s naší špinavou energií před blackoutem?
20 let nepamatuji takovou situaci, která nám hrozí. Z neděle na pondělí má na střední Moravě napadnout přes 20 cm dle nového Aladina, popřípadě několika centimetrová ledovka, má být hodně pod nulou, to je mazec
Stranik Vy už by jste mohly dostat 10 cm během zítřka a dalších 15 z neděle na pondělí ale předtím bude asi ledová při mrazivých teplotach Tak už se i GFS sjednotil a dává silné sněžení pro Čechy
kuba Jojo, myslel sem tu mapu, omluvám se . Ale stejně mi to přijde scifi, zem bude prakticky až do nedělniho odpoledne krásně vyhřívaná a pak by mělo během noci nasnežit 20-30cm? To je nesmysl. Možná nasněží, ale udrží se z toho jen zlomek. Už dnes mělo na severu mrznout a ještě ani teď tam nemrzne.
Tak u nás to bude v háji, čekám fiasko :-( Možná spad 10 čísel, ale na mokrou rozblácenou zem, takže z toho zůstane zlomek sajrajtu. Bohužel oproti nám si většina republiky užije parádní zimní epizodu. Dost možná nížiny budou mít i více sněhu než jsme měli u nás v lednu.
Nezbývá tedy, než se ženou v pondělí o půl páté ráno vyrazit do Prahy a podívat se na kalamitu aspoň tam
ICON a Aladin dávají soustavně nejvíce sněhu na SZ půlku Čech, na západ a SZ od Prahy. V Klášterci nad Ohří by mohlo napadnout 30-40cm sněhu.
Něco mi říká, že celkově v ČR bude množství sněhu docela rovnoměrné, u mě musím zvýšit odhad a čekám 20-25cm do pondělí. Bude to masakr, nejvíce sněhu za posledních 8 let (od února 2013) a neroztaje jen tak, vydrží až do konce příštího týdne a díky němu budou mrazivější teploty.