Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
JUGOCV
Já nevytvářím paniku, jen mírním očekávání Já takových TN, kdy mělo v Praze napadnout za den čtvrt metru, pamatuju už dost, a maximum bylo vždy pár cm
Zatím klasický průběh, nejprve GFS se 20+ mm už spadl na 2-3 mm, štafetu převzal aladin s 10+ mm, zítra tam bude 5 mm a v neděli nebude jisté, jestli to sem vůbec dorazí
Prady
Toho se právě obávám a nebude to jen tak obyč déšť, bude to přímo ledové peklo v pondělí ráno bude hotová kalamita, já teď nevím ale při určité teplotě jsem někde četl že přestává posypová sůl působit nevíte to někdo? Přitom v pondělí ráno má být od -5 do -10 v celém Česku skoro
Kokos342
Co to tam kreslí modely za šílenost? Silné sněžení v pondělí na krajním severu Čech při tepolotách okolo -10°C.To by byl už velký extrém v nížinách na naše poměry.Zvyšuji svůj odhad na 16-18cm do pondělí.
Tutugon
Kokos342
Pro SZ Čech mohla být výstaha i 2 stupně.Místy může za 12 hodin napadnout přes 15cm.
Dovolim si za Prahu oponovat. Presne v tehle situaci pred 10 lety v praze napadlo 40 cm. Takze I v Praze umi napadnout dost.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.