Novorolak Tutugon To bylo na objednávku Jako seklo nás to pěkně....cca 25-30 minut hodně vydatné chumelenice, teď už to ústává. Podle sousedovo auta, kterej přijel když to začínalo, tak teď tam má dobrý 2cm sněhu i přesto, že to auto bylo roztopený. Takže zas cca +3cm a jsme na 22-25cm. Sice to slehne, ale i kdyby zase na 16-18 čísel, tak už to bude hutnější sníh.
Tady k veceru z toho zeleneho ,,bochánku,, za 40 minut 4cm, 2x tolik, co za celej den.. Celkove ke 20cm..Ale slehava to vzdy do druheho dne fofrem.. Tesim se na vikend, na bezky i na brusle.. Je to bóží! Ten chuj s tym pluhom dnes ani nestihol prejisť..Takze vse, i silnice dokonale bile..
F4 JJ. Svítí hvězdy jenže pořád padá sníh. Před chvílí jsem byl rozhýbat anemometr. Ještě že mám poblíž meteostanice z cest naházeno tam 1,3 metru sněhu. 3 šťouchy tyčí ze spodu nestačily, musel jsem omlátit snad 0,5 kg námrazy, ale už jede.
Potřeboval bych vysvětlit když koukám na radar a třeba v Německu jsou zelené srážky a když to má vstoupit do našeho radaru tak najednou nic vymazáno??? Čím to je??
-7, nějak zatažená obloha, ale ani vločka, snad se ta teplota hne dolu..zejtra jdu poprvé pomáhat do Kladenský nemocnice, nemaj lidi, tak mi snad ta imunita po covidu přijde vhod
Dělá to ten vítr v kombinaci s přílivem studeného vzduchu. Významnější sněžení potom kopíruje hory, vrchoviny a obecně kopcovité krajiny. Tady dole v nížině poletoval sníh taky velkou část dne i při , ale bylo to moc slabé a nedalo to ani 1cm. Tohle horské klima závidím a taky bych ho chtěl mít "kousek za barákem".
Sláva, po půlnoci jsme pokořili -15°C. V Hroznětíně v KV kraji měli pod -20°C. Škoda, že je furt nějaká oblačnost, mohlo by být ještě méně a jedny z největších nočních mrazů za 9 let. Snad se zadaří, i když Aladin je na ten mráz dost skoupý.