Tak ve výšce bude sice kolem nuly, ale bude více foukat a ta teplota vlhká bude také vyšší, takže sníh se na jihu jen tak neukáže, maximálně v noci na pondělí a v pondělí v souvislosti s TN a citelným prochlazením vzduchu.. Já zažil v roce 2011 liják i při -7,4 na Vysočině poblíž Telče.
Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
Prady
Achjo ty a Tutugon si vážně nemusíte stěžovat, proč? Je to zbytečné ve vašem případě. Pěkně vám tam napadalo a navíc určitě ještě něco napadá. Já jen pro tebe speciálně, tak jsou oblasti ČR, speciálně JM, kde sníh neležel vůbec, co mají říkat oni, já sám tam v té oblasti mám příbuzné, takže vím jak se cítí. Za leden máte super srážky a ta obleva, hold sníh vám napadne jindy.
Tak si nestěžuj, a buď rád za to málo, co tam u tebe bylo. Určitě napadá příště, hold budeš si muset počkat.
Zazil jsem mrholeni pri -9. V aute pri jizde to mrzlo na celnim skle a muselo se co 2 km skrabat, protoze to netalo a neslo pres to vubec videt.
Tak já si také "tipnu" na následující situaci, zde v Lipencích očekávám opravdu rozmanité druhy počasí, vystřídá se nám tu čistý déšť, krátkodobě mrznoucí déšť, poté ledové zrní a zbytek spadne v čistém sněhu, kterého bude 5 cm. Zároveň bychom se měli v příštím týdnu po dvou letech opět podívat pod -10 °C. Také si tipnu, které oblasti budou touto zimní bouří nejvíce postiženy, bude to Ostravsko, kde spadne přes 30 cm sněhu i v nížinách a JM, kde bude nejprve silná ledovka a poté na to nasněží.
P.S. Nechci, aby to pro Moraváky a Slezany vyznělo nějak špatně, ale potenciál toho, že se to skutečně stane, tam je a k extrémním zimním projevům v podobě mimořádných sněžení a ledovek má skony spíše Morava a Slezsko než Čechy, proto jsem to tipnul tam.
Zda se, ze ja se tu na jz nejakych mrznoucich sracek bat nemusim..
Tady ma byt so i nedeli jeste lehce nad nulou a behem noci na pondeli to ma jit pomalu pod nulu a do snezeni..
Jinak, kdyz ted vidim o kolik set km jiznejc ma prijet od Z to rozhrani, jeho jjizni cast ma byt nad Sumavou, tak mi tak napada ze na neco co bude takhle blizko si budou ,,chtit sahnout Alpy,, .. Mnoo, bude to zajimave, to v kazdem pripade..
Jinak na druzici je krasne videt, jak se ,,bestie,, uz naleva nad Pobalti i nad Polsko...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.