Koukám že GFS tomu moc nejdou předpovídat teploty máme mít -15 a realita -8, 4 což je dost velký skok neřeknu kdyby to bylo o 2 či 3 stupně mimo tak držím hubu ale o 6,6 stupně je docela dost to Aladin zvládá na výbornou máme mít teď -9 a máme -8, 4 to smekám.
no uvidíme tady fakt regulérně sněží bez odrazů to je super xD chtělo by to dalších 6cm jako to má ecák za týden a bez oteplení a pak další ochlazení to by bylo něco
Kokos342 Ale intenzita nic moc že u nás také slabunké sněžení od dopoledne ale dalo to poprašek max, intenzita tak 0.5/10 Pozor Ecák tam má oteplení, ale až v úplném závěru výhledu
Tak Icon teď ty srážky na zítra posunul kousek na sever a přidal malinko, myslím si že se dočkají i nějaký místa na západě a středu Čech, ta níže půjde nejspíš trochu severneji než modely předpovídají
Ondráš* No jdeme na netu 3000 jestli to takhle bude pokračovat tak v létě při zajímavé bouřkové situaci tu může býti klidně 5000 příspěvků Jinak ICON pro nás 6cm krásná pohádka při usínání
Zitra z TN by to chtelo + nejakych 5-7 cm, aby to bylo na bezky.. Brusle, ty budou jiste.. Ma tu snezit cca od obeda az do noci..tak snad se to podari..
JUGOCV Ecák se mi zamlouvá no...na zítřek 3-4cm, pak příští týden zas 7-9cm a pořád mrazy. V noci ať je klidně -15, ale těch -2/-4 přes den co nám dává, to je ideální stav.
Jinak Aladin trošku těch srážek na zítřek zase přidal a o nějakých 20km to vysunul víc k SZ. Ve čtvrtek bude pocitová teplota brutální...jestli vyjde přes den kolem -10°C, zataženo a ten vichr s nárazy kolem 60km/h? Festovní ledárna
Nové aktualizace modelu mě zatím nechávají klidným, ale je jasná nejistota. Některé modely mají to nejsilnější nad Moravou a jiné nad SK a dokonce je pár modelů, co to nejsilnější mají již na ráno a nebo naopak to mají mimo ČR.. Já jsem se díval na poslední vývoj družic a vypadá to celkem hezky, ale zdá se, že se to srážkově významné propadá k jihu. Zní to zle, ale takhle to má swiss ecák, kterej to má na Moravě zítra celkem roztočený s intenzitou a úhrny.. V Čechách při podobných situacích spadne více než se čeká většinou, tak snad i u nás na Moravě, poslední šance na záchranu zimy.
Aidamko To srážkové pásmo co je teď na švýcarskem jde pořád na sever celkem, uvidime kdy se to začne propadat o jihu ale u vás by to těch 5 cm mělo dát ale myslím si že to může ještě dost prekpavit když to půjde severneji
Tak nový aladin to vysunul ještě víc k severu a když se podívám na srazky v Německu tak by to mohlo zasáhnout i západ Čech když to udrží směr a nerozpadne se to