Prady
V Novy Pace jsem vyrustal, takze presne vim o cem mluvis. To se rika porad, jakmile vyjedes "Babák" (triproudy kopec pred KÚ), je uplne jine pocasi. Ted me to casto stve, ze jsem v LB, protoze je to 10 km a rozdil ve snehu byva velky. Ale co uz nastesti mame hory kousek a tak muzeme vyrazit klidne i po praci.
Diskuse o počasí Budou v únoru silné mrazy?
Zebas
Tam je prostě ten zlom z nížiny do Podkrkonoší. Já pamatuju situace, kdy za Úlibicema před stoupákem jak je odbočka na LB, tak dole nesouvislá pokrývka a o 2 kilometry dál na Kumburským Ú. 25-30 čísel sněhu. Další meta pak začíná na místech jako je Vrchlabí nebo Mladé Buky. Tam je další zlom do jiných "nesmyslů", kdy každý kilometr po silnici je obrovský posun ? Je fakt, že od vás to je na hory co by kamenem dohodil. U nás můžeme maximálně vyjet na Křemešník / Čeřínek, ale to je jen 765m.n.m. a zas tak velký rozdíl mezi námi to není...Asi tak jakože na Silvestra tam bylo 3-5cm sněhu a u nás nebylo nic
Prady
Ono posledni zimy uz to neplati. V jc neni snih, na Pace neni, Vrchlabi zbytky a dal mozna neco malo. kde jsou ty casy kdy nebyl problem i u nas v Pace 1m snehu. Hele tak jestli jste se stehovali uz z Prahy za snehem, tak dalsi metu mas v Krkonosich. Pak Alpy.
Jinak aktualne u nas 3.4 st a krasne prsi. Zatim souvislo, rano bude po snehu.
Ze sněhu brzy nebude nic ... Ach jo, blázinec.
Čáp83 Viděl jste tu neprohrnutou silnici od Vás k nám (tuším že v sobotu to bylo?) To nemělo chybu! Nějak se našim lenochům nechtělo nebo co ... Jo jeli, ale až večer jak se začalo prudce ochlazovat. Jsou tu velké stížnosti lidí na neúklid sněhu v ML a okolí, katastrofa. Před barákem téměř vedle technických nám to ani neprohrnují vůbec! Chodník, parkoviště! Serou na to .... Máme tu nějaký lemply nebo co.
Stranik
Ja bych snad radsi kdyby u nas nejezdili vubec. V patek napadlo tech 10 cm, hned v noci do toho naprselo a zbylo cca 7 cm. To bych projel v pohode autem, ale jede s radlici a udela mi haldu pred garazi. Tu uz neprojedu bez odhazeni. Jako hazim snih rad, ale jsem prave od patka marod a nemuzu, respektive me to zmaha. Takze nam sem klidne ty vase neuklizece poslete.
Stranik
Ano bohužel k práci svých kolegů se radši ani nebudu vyjadřovat. Ta sobota byl mazec a když jsme vyjížděli večer kdy nás zavolali už z křížkem po funuse kdy už dost mrzlo tak už se stím nic moc dělat nemohlo hold ani sůl už není všemocná . Město už není naše to je TDS. Jinak bude zajímavé až si CHKO prosadí údržbu ll / 230 Varskou až k Tepelský křižovatce bez soli jen drť jako si prosadili celé M.L mimo hlavní . Takže vše o lidech. Jinak od neděle zase noc tak uvidíme jak to dopadne nakonec stím sněhem .
Novorolak
Obleva vypadá takto:
https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/vysluni/?...
Teď po dešti zesílil ještě teplejší vítr. Sníh sice vydrží, ale jsem zvědav kolik. Zítra na konci té teplé vlny přeměřím a převážím. :-)
Čáp83
Jj, přesně tak ... Ale vyšlo to cca přesně jak zde předpovídali s tím ochlazováním v Sobotu. To nebývá často. Nějak se zdejší předpovědi konečně upřesnily mnohem více do reality ... dříve tady byli mimo skoro téměř vždy. Na to se nedalo už ani dívat.
Jinak přeji úspěšnou práci a at' to hezky jde. S tou drtí to zas bude průser a jízda o hovně ... ono stačí že jsou prosypaný ML a stejně se jim to na sluníčku propadá pod sníh a led takže to ztrácí úplně efekt. A až to vše roztaje, tak chodit a jezdit v té drti to je teda něco ... Jeden rok používali nějakou ostrou drt' - to byla přímo katastrofa jak bylo vše rozpíchané Dokonce i kočárek s nafukovacíma kolama se dal na tom píchnout. To bylo něco. Tady se furt něco vyvádí za hlouposti a kraviny ... to jenom zdejší obyvatel žasne.
Konečně mám zase plně průjezdné parkoviště před barákem ... vše roztálo a technický do toho ani nehrábli. Přitom kolem toho jezdí neustále ...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.