Diskuse o počasí Budou v únoru silné mrazy?
Jinak pokud by vyšly ty mrazy, tak mi to připomene únor 2012. To byla pořádná kláda.
Novorolak
Upřímně, zatím mě ta situace nikterak nebaví V podstatě každá předpověď pro nás teď znamená déšť nebo déšť se sněhem a teploty lehce nad nulou, což je něco co bytostně nesnášim. Šedá bahnivá mulda, po každý procházce koupat psa....
Ondris
Teoreticky bych tam mohl ještě zařadit brách v Hradci Králové, ale pochybuju, že tam bude někdy větší kalamita jak u nás nebo třeba na pražských Stodůlkách, který jsou už aspoň 340-380m.n.m. a na okraji města ?
Tutugon
Pro nás zatím pořád bída....na tohle období se netěšim. Čeká nás max. bahno, který pak v lepším případě zmrzne. Zároveň nebude mrznou tolik, aby se dalo aspoň bruslit.
Kokos342
Jestli myslíš tu epizodu, kterou mám na mysli i já tak v Hradci určitě nebyly 2cm. Minimálně u tý velký křižovatky jak jsou po levý straně paneláky, akvárium ...tak tam bylo 9-10cm určitě nějakou chvíli. Nicméně pointa je ta, že určitě je větší šance na kalamitu právě na pražských Stodůlkách, než v nížině na Hradecku. Už jen ze statistickýho hlediska i podle mapy dlouhodobého zatížení sněhovou pokrývkou - pro srovnání, je to podobné jako třeba v Dobrušce.
Tak tady nic nebude určitě, takže s klidem mohu tvrdit, že zima alespoň tady ve 400 m.nm skončila Dokonce by zde nemuselo spadnout ani moc srážek, tak jsem zvědav, Aladin maluje i sníh pro mě, ale jemu moc nevěřím.
Hele má tady být dle ČHMÚ až +7, takže nic nebude, ale mě je to jedno a nevadí mi to..
Prady
Opatrne s pojmy jako "nizina na Hradecku". To jsme totiz taky a obcas mame vice snehu nez Vysocina jinak kolega Kokos me minule pobavil s fotkou prohrnute posypane silnice s komentarem ze silnicari spi a auta se nikam nedostanou bych chtel videt, co by delali, kdyby tech 30 cm fakt napadlo.
Zebas
Jasný, tak u vás to zas bude jiný , ale ve srovnání s Vysočinou bych byl opatrný, záleží totiž kde. Když projedu mapu průměrnýho zatížení sněhovou pokrývkou tak srovnatelný ekvivalent pro Lázně Bělohrad je dolní část Havlíčkova Brodu (410-430m.n.m.) , horní část Brodu je srovnatelná s Horní novou vsí u vás. Máte tam ale na krátké vzdálenosti, výrazné rozdíly. Třeba pro mě je opticky vždycky výrazný skok mezi Jičínem a Kumburským Újezdem, potažmo Novou Pakou...tam v tom stoupáku do Kumburskýho se to hrozně zlomí. Stačí u vás přejet to pásmo kopečků na Paku, Pecku a je to obrat jak blázen. Třeba Paka, která je cca 450m.n.m. vychází v ekvivalentu stejně jako polohy u mě 640-700m.n.m.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.