jirka z Plzně
Od Klatov výš padá sněhu docela dost, v Klatovech se sníh moc na zemi přes den nedržel, ale teď už to 5 cm dá.
Nebo tím "od Klatov výš" myslíte směrem na sever? To už jsem takhle párkrát slyšel, ale přijde mi dost divný - tady se odjakživa jezdí nahoru (na Šumavu) směrem na jih.
Diskuse o počasí Teplotní rozhraní, déšť, sněžení a ochlazení 28.1. až 31.1.2021
kollma
Ano myslím na sever viz.prestice plzeň.ro že od klatovy směr ruda padalo,mi bylo celkem jasný,když se podívám na webkameru klatovy Otin,tak ro vypadá slušně zimě, tady u nás v Dobranech taky sněžilo parádně ale bohužel bylo vše hrozně nacucane vodou a i trochu nad nulou,tak se to moc nedrzelo, teď sem tam vlocka a poprasek sněhu.
Nakydalo nejakych, odhadem z okna,12-15cm. Az pujdu ven s hrablem, vezmu metr..Slabe pak snezilo dlouho do noci..
-4stC, zatazeno..
Nadhera..sice jen do utery, ale pekne
Jinak JV Šumava, hřebeny, uz jsou po teto epizode na svych obvyklyych cm snehu v tento čas..
Březník - 110cm
Plechý - 103cm
https://www.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/gra...
-7,6°C ranní minimum. Celou noc zataženo, ale už do toho začíná svítit .
Kontrola stavu sněhu bohužel ukázala, že "propopršení" prašanu horních vrstvách je nedostatečné. Vytvořila se jen slabá 4cm vrstva ledové krusty pod 4 centimetry včera napadaného prašanu. Pod tím je asi 14cm promrzlá vrstva vrstva už sedlého prachového sněhu. Zbytek je už vlhký krystalický sníh. Snad do úterka ještě vymrzne.
Petr75
Ta 4cm ledová krusta neudrží ani malé dítě. Pro běžkování ve volném terénu u nás špatná zpráva. Ještě, že je nahoře na pláních vše jinak. Vrchní propršená vrstva sněhu na návětří vyšlehaná větrem je velmi tvrdá s povrchem připomínající struhadlo. Odpoledne vložím nějaké fotky do vlákna "Běžecké stopy"
U nás se k ránu vyjasnilo, tak to spadlo na -7.5°C , přízemní teplota -12°C Vypadá to na opravdu pěkný slunečný den. Nicméně, když vidím předpovědi všech modelů, tak návrat zimního počasí se asi odkládá na neurčito....žádná "arktida", žádný přívaly sněhu....v týdnu teplo, spousta deště a vichr. Osobně když jsem viděl, co takové počasí dokáže se sněhem za jediný den, natož 3 dny tak se obávám, že i na horách, kde je pokrývka do 40cm tak můžou přijít o všechno.
Tak jsem mel velky oci z toho okna
Snehu jsem nameril 11-12cm.. Sice ho spadlo nejaky cmtry vic, ale...
Ono to na te prochcane zemi samozrejme odspodu vydatne tálo, prvni hodiny snezilo pri teplote 0- +1 st..
Zajimavejsi bude udaj ze srazkomeru, ten ma peknou skoro cepici..
ROFA
To bych chtěl na zahradě taky mít Naše letošní maximum bylo 53 cm, ale v prašanu a to je o něčem jiném. My jsme tady teď na polovině, ale zato pěkně promoklé a promrzlé. Dnešní minimum v noci ve 2m bylo -14st a zatím se tomu nahoru moc nechce. Tak teď jen přežít to blížící se oteplení. U vás by to mělo být v pohodě, tady možná bude o trochu chladněji ale bude to asi na hraně
Ten příští týden vypadá úžasně.. Teploty kolem +13 pomalu až a navíc jasno.. Pak to vypadá na další rozhraní, ale to se bude týkat opět Čech. Tedy teplo na Moravě a zima v Čechách.
Cejtím jaro, takhle mi to vyhovuje.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.