Aidamko
Vyhovuje? Mě tada moc ne, fuj to bude příroda pučet a pak přijde mráz a zmrzne to, jestli bude těch 13°C tak ať se jde počasí zahrabat někam a to rozhraní taky brutální, v Polsku až 50 cm a -8, na Moravě nic a +10 teda to bude jestli to vyjde
Naštěstí je teď ještě krásné zimní počasí, ani na slunci to netaje
Diskuse o počasí Teplotní rozhraní, déšť, sněžení a ochlazení 28.1. až 31.1.2021
Aidamko
No ten ct bude pekny..
Kdyz se ted na konci ledna ohlednu zpet, tak v listopadu sem tu, a nejen ja, ocekaval pozdni nastup zimy, dle stavu prirody a chovani zvirat v ni.. Zima tu zacala 25.12..
V prosinci jsem tu psal, ze na nejakou tu zimu nam defacto zbyva uz hlavne jen ten leden..
A ono to tak nejak vychazi...
Aidamko
Ono to v unoru jeste urcite tak trochu ,,zaškube,, , ta zima..
Staci sikovne polozene rozhrani nebo jedna poradna TN ze stredozemi, ktera sem na zadni strane natahne studenej vzduch od S, pokud tam bude..
Ale v druhy pulce unora uz slunce zacne dost hrat..a na nekolikatydenni snehovou epizodu uz bych to nevidel.. Nekolikadenni klidne ano..
Za mesic zacina jaro a uz se na nej zacinam tesit...
No tak jsem se koukl na ty předpovědi na příští týden a celkově to vypadá zajímavěji než jsem si myslel.
V Úterý ráno to vypadá na Moravě na mrznoucí srážky, či slabé sněžení, ale již ve středu za TF se citelně oteplí. Nejkritičtější bude asi čtvrtek, jelikož se zde teploty na Jihu Moravy mohou dostat i k +13 a myslím si, že se dostaneme i k +15. Pak je vývoj nejistý.
GEM a GFS tam kreslí TN od jihu, ale GFS ji má více vysunutou na západ, takže sníh by napadl hlavně v Čechách, kdežto na Moravě by spíše pršelo a bylo by zde tepleji. GEM maluje tu TN více směr východ, tedy někde nad Slovenskem, takže sníh by napadal všude v ČR stejnoměrně.
Ecák tam maluje teplo a ICON celkem taky, takže nezbývá než čekat.
Jinak zde je již +1 a sluníčko nádherně hřeje, svítí mě přímo do obličeje, ale i přes okno dokořan je mi příjemné teplo. Super atmoška na nedělu.
Aidamko
U nás taky super neděla na výletě okolo obce mi bylo krásně, sice zduchu mrazivo ale nevadí, musím si to užij než to sleze, už jen pár dní tady plno fotek, omlouvám se za ty fotky ale musel jsem si to vyfotit jinak ten led na tom rybníku "Skalník" je slabý, sotva jsem šlápnul na kraj tak to ruplo no brusleníčko jen tak nebude, snad vyjde ten mráz v tom únoru...
kuba
No uvidime, hlavne ze se neco bude dit, nejvic mi vzdy vadi staticke pocasi, delsi inverze a tak..
Ja dnes na vyslapu tady kousek vedle, vlčí jámy u Petrovic..
Celkem raritni zalezitost na Šumavě..(raritni v tom smyslu, ze se dochovaly a nebyly zasypány).
Uz pred staletimi je tu lide zbudovali k odchytu vlků, kteri jim tu napadali domaci zvirata, ale nebylo uplnou vyjimkou ani napadeni cloveka..
Dnes jsou tu vlci zpet a opet tady na Hartmanicku zlobí farmáře..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.