pospi11 Pěkně Ted je ta situace naprosto vytecna pro Šumavu, cely JZ, J Čechy, jih stredoceskeho kraje i jizni cast Vysociny... Z tohodle bude jeste hodne hodin
Ráno ještě bylo přes +5.Asi kolem 12h,co jsem se probudil po noční šichtě,tak sněžení a teplota rozhraní od 0,+1 dle intezity sněžení.Nyní hustě slabě sněží,pořád poprašek a teplota slabě pod 0. Nezasahuje náhodou front.systém ze západní Evropy dle družice?Jelikož SF je dávno za námi..
swan1 No uvidíme, z tý studený fronty ale pěkné 7 čísel, čekal jsem max 5 cm, takže opět nad očekaváním ale zaráží mě že jsne pořád v obrazech a už dobrý 2 hodinky nasněží
Tak včera tu byla odpoledne obleva s lijákem a větrem jako fén, kdy všechen sníh roztál. Dnes dopoledne ještě kolem 9. hodiny pršelo, a během dalších 3 hodin začalo chumelit tolik, že tu máme momentálně sněhu, jako před oblevou
Zebas No jo, o tý satisfakci za prudkou oblevu jsem mluvil už 3-4 dny zpátky ? I když ještě dneska ráno bych byl rád za 2 centimetry, ale 7 čísel...to asi opravdu málokdo čekal. S tím co zůstalo jsem opět na 20 číslech, ale iluze si nedělám....od úterka to půde dolů.
Prady Ja vim, ale uprimne jsem tomu neveril stejne jsem neveril, kdyz aladin kreslil pred x dny na dnesek pro sever minus dva a jih moravy plus 8. A v podstate to vyslo presne.
Tak zase tradičně přidám pár aktuálních fotek. Sněhu 17-21cm, teplota -4.5°C , takže na cestách co bylo mokrý tak zmrzlo na kost Celkově ta situace byla fajn, že jen první centimetr co dnes padal, tak byl vlhký, zbytek už byl prašan. Zítra a pozítří nás tedy opět čekají povedené zimní dny. Děti zas dneska vytáhly sáně, boby...
No tak když zhodnotím situaci, tak si zaslouží přívlastek hrozná.
Poslední zbytečky sněhu roztály dneska. Sníh na JM není nikde, tedy jediný region kde není. Ta dnešní fronta nám přinesla srážky smíšené, které přešly nakonec v mrholení, takže žádná sláva. Čekal jsem aspoň poprašek, když i v Praze napadl.
Tedy včera zásyp severozápad, sever, severovýchod+východ, a dneska jihozápad, sever a Vysočina... No tedy nic moc situace.
Příští týden dorazí konečně teplo a to má tu výhodu, že vždycky vyjde. Těším se na léto a vlny veder, to je moje gusto