U nás jsem taky nečekal, že bude pod nulou a sněžit. Ale nakonec je z toho nejvyšší sněhová pokrývka této zimy. Chvíli dokonce poprchávalo, ale většina ve sněhu. Ovšem do hodiny počítám s profukem a kdo ví, zda ráno vůbec něco zůstane.
Jinak GFS má už za 7 dní celkem výrazný propad arktického vzduchu až na jih Skandinávie, teoreticky by se to mohlo dostat až do ČR, ale asi jen okrajově nebo až později, ale asi z toho nic nebude...
Tak jsem to šel prozkoumat , jak jsme na tom po dnešním . Co mě překvapilo , že na sněhové porývce je tvrdší vrstvička ledových krystalů.Naměřil jsem u domu cca 23 cm kousek od domu 28 cm .
aura33 Jo mělo by být zase teplotní rozhraní, ukazuje to i Icon a GFS, ale jak se sem dostane daleko ten studený vzduch se neví, ale bude to zajímavé sledovat
Tady zaplaťbůh už aspoň neprší, ale fouká silný vítr a jsou 3°C. No opravdu budeme rádi, když nám do ochlazení zůstane aspoň 10-15cm hodně mokrýho sněhu, kterej pak zmrzne na šutr.
palma kde to berete? To Kladensko je nějaká vyvýšenina, tady v Polabí ten profuk asi letí vysoko nad hlavou a dole v nížině nic...
swan1 Ve vašem pojetí jsem naivka, v mém nikoliv, já považuji za naivní věřit tomu, že dorazí mrazy ala konec února 2018, T850 kolem -20, ono i T850 -15 až -17 by bylo až až...
T850 -12, -13, ve Slezsku až -15 před nedávnem byla už hodně zima...
zajímavé odpoledne napadlo 2-3cm jenže bylo teplo a ten sníh byl jak voda začalo pršet cca na 30minut a pak to začalo přecházet ve sníh teď mrzne a už mám o 2-3cm vic a ještě tak 2-3 čekám