Diskuse o počasí Teplotní rozhraní, déšť, sněžení a ochlazení 28.1. až 31.1.2021
kuba
To bych bral když tu bude 20cm.Jinak mě trochu mrzí že sněží jen zhruba na 20% území.Jinde kaluže a bláto a někde 10-15cm prašanu.Nechci nic říkat,ale teplota jede dolů je -1°C.
V Benátkách - 0.5 dopoledne a sypalo a prý tam pořád sype jel jsem na odpolední do Mladé Boleslavi a tady - 1,2C a stále sype tohle jsem opravdu nečekal na to jak jsme nízko jestli to vydrží do 22:00 tak to bude příjemná cesta z odpolední i když je to jen 20km. zatím vrchol této zimy tady sněží opravdu intenzivně jsem zvědav zítra jestli případne nebo do toho začne pršet cc myslíte?
Ty jo kolik lidí je tu najednou z Chomutova? Hlásím 10 cm mokrého sněhu (11,6 mm) , vše obalené. Před 2 minutami se začal zvedat vítr a teplota letí ke 3°C, do té doby bylo max. pár desetin nad 0 a V vítr. Modely čekaly oteplení už o 3 h dříve. Nejvyšší sněhová pokrývka za takové 3-4 roky. K tomu před chvílí červánky, opravdu nádhera. A to se dnes vystřídala všechna skupenství vody kromě páry - nejdříve zmrzlý déšť, pak srážky smíšené, pak celou dobu sněžení a poslední hodinu před koncem déšť. Dokonce se mi ten sníh ani nevešel ze srážkoměru do nádobky, ve které ho rozpouštím, to rovněž nepamatuji.
Novorolak
To jo,ale nebude to tak hrozné.Teplota vysoupá v noci maximálně na +2°C a ještě jen na pár hodin.Pořád to venku sype 6/10.
Tak jsme se dočkali půlmetrové pokrývky. Místy se dá naměřit až 65cm, což sem dávám jen pro zajímavost. Postupně po částech, ale přece. Dá se říci že sníh už je z velké části sedlý a od 16:00 sněžení přešlo v déšť. Objem vody vázané ve sněhuu odpovídá necelým 65 litrům/m2. Do zítřejšího dopoledne se to ještě trochu navýší a zmrzne. Bude z toho půl metru ledovce
Novorolak
A já mám podle tebe jaké šance?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.