spurdo
A nebo by stačilo pár cm. Bylo by to krásný kdyby napadlo 20cm ale zase by ty větve mohly způsobit zranění a taky problémy s dopravou, což už dělá. No jinak tohle nám vydrží nějakou dobu, máme tu 0, sněžení nechce přestat a už bych řekl že máme 13 14 cm. Dnešek moc vydařený.
Diskuse o počasí Teplotní rozhraní, déšť, sněžení a ochlazení 28.1. až 31.1.2021
Peter Sedlák 1
PatrikMO
Tady to samé. Nahoře na kopci leží 15-18cm. Dole ale vůbec nezaostáváme. Je tu 15cm a stále vydatně sněží 7/10. Byl jsem zhruba na 2 hodinové procházce. Ta pohoda a klid je k nezaplacení. Pošlu taky pár fotek. Jinak Mostecku a Chomutovsku čeká o trochu větší obleva než u nás. Přeci jen jste blíž k západu a také nás trochu chrání kopce. Teplota je aktuálně -0.7°C.
Na chvilku při procházce přestalo téměř úplně padat. Jenže za 20 minut to zase začalo sypat. Silnice nižších tříd jsou téměř neprůjezdné a velmi kluzké.
swan1
Smutné záběry. Jinak zítra dopoledne se má citelně ochladit. Ráno při sněhové pokrývce může být i - 10°C. Tohle je silnice 1 třídy.
Tady už začíná být déšť se sněhem.
Tady přestalo sněžit, takže tady jsme na vrcholu zimy 5cm všude bílo, zimní pohádka, 5cm opticky vypadá opravdu jako hodně sněhu, je to divné, ale je to tak, prostě pěkná vrstva, která vše přikryje i trávu.
Minule před cca dvěma týdny jsem taky naměřil 5cm, jenže jenom na pár místech, ale jinde bylo 3-4cm, teď je to mnohem souvislejší a zasypanější, zatím se moc neotepluje, s táním je to nejisté, nejsem si jist kolik tu bude v noci a ráno, může to být od cca +0,5 do +4. Tak jen doufám, že něco vydrží, když se má citelně ochladit, výstraha na náledí od 13:00 odpoledne je velká rarita... což svědčí o síle zítřejší chladné vlny...
Chvíli jsem se divil, kde vzali v Podkrušnohoří tolik sněhu a pak mi došlo, že ho mají už od včera a od noci, já začínal ráno s nesouvislým popraškem.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.