Diskuse o počasí Teplotní rozhraní, déšť, sněžení a ochlazení 28.1. až 31.1.2021
Tak ono je zvykem umisťovat stanice na vrcholy kopců a na letiště. Asi je to tam dobře větrané a dobře se tam měří vítr. Jinak ve Varech je i klimatická stanice dole ve městě.
Kokos342
Rozhodně máte větší šanci než Vysočina ;) vysočinu to spláchne možná až v pátek ale spláchne . Stejně tam mají malinko .A ten co tu píše "a máte to" bude nejvíc brečet zase Češi si závidí a nepřejí druhým ani sníh To je fakt konec . Takže S a SV příděl a Vysočina zálivku ,šup ! Chci vidět fňukání pana Pradyho . Ten si taky vždycky myslí ,že jim nasněží a přežijou každou oblevu.
tak já už si nevím rady.... Icon ochladil v maximech 0,2C a Aladin až k 1C pak GFS ochladil na 2C měl tam 5C a cosmo ukazuje až moc velký teplo hlavně déšť při 0,6C což je blbost chumelí i při 1,5C takže se uvidí...
teplota aktuálně -1,5C...
zatím to jde docela podle plánu začíná poletovat a mělo být -1,9C ty 4 desetinky Aladinovi odpouštím
Kokos342
Neni nic jistého a bejt tebou bych se neradoval, včera jsem viděl počasí s má pršet skoro všude a na S do 600 m, vy jste jenom 250 m takže máte smůlu, ale takové Jablonecko nebo Bruntálsko si užije
Novorolak
No tak přejte nám sníh, nás to možná spláchne ale Žďarsko podle mě vydrží, napadne tam 10-15 cm, u nás bohužel spíš jenom 5 cm, ale tak co se dá dělat zas tak špatně nedopadnem jako JZ Čechy, tam do 800 m to bude na blátě a nemáme teda málo sněhu velkou část ledna se držela pokrývka okolo 20-30 cm a to stačí, teď už máme díky předcházející oblevě míň no ale pořád 15-20 cm takže i na běžky, ale pátek konec..
Prady
No uvidíme no ten pátek vypadá bolestivě pro sníh, jinak GFS tam kreslí zase nesmysly, od 6.2 vpád studeného vzduchu a vydatné sněžení, má tam plošně 40 cm oj jéj?
Panove z V Cech, snezeni preji kazdemu, ale pri -2stC v 850Hpa jsou niziny opravdu bez sanci...
Jinak Šumava bude mit v 1000mnm kolem +1st, takze ja uz se urcite nezajimam o to kolik cm, nybrz kolik mm
Srazky jsou potreba v jakemkoli skupenstvi, tak jsem zvedav kolik to do nedele da...
Kokos342
To klidne posli..
V zacatku to urcite mokrej snih muze byt..
Jinak tahle situace neni vlastne nic neobvyklyho..
Proste vyrazna zimni TF z Atlantiku, pri ktere v Krkonosich, Jizerkach, Jesenikach snezi a na Šumavě chčije.
V sobotu bude nasledovat SF..na ktere se ochladi a poprasi to snehem i nizsi polohy..
To je tak cele...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.