Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Charakter počasí se výrazněji nemění

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2008/2009

# 06.12.2008, 21:00

Anonymní
vo štvrtok by naozaj malo snezit, ale v nizinach moze padat aj dazd so snehom:snih: :prsi: :snih: :snih: :snih: :snih:

# 06.12.2008, 21:01

PumaWeather Meteoexpress
ale ochladi sa, nad 7°C uz do Vianoc nebude ani na Podunajskej nizine, bude vela snezit alebo prsat a teploty cca -5 až +5°C

# 06.12.2008, 21:12

weather_dt
Myslim Kosice-Vychod SR, ale kalamita ma prsit po Vianociach, tvrdia klim.meteor. a okrem toho, ak spominas ten stvrtok pre toho anonyma, sneh nebude, bude dazd, iba na severe a na SZ snezenie!

Anonymní
# 06.12.2008, 21:20

Se proberte vy co tady říkáte že bude ve čtvrtek sněžit.Jste nepoučitelní.Bude sněžit tak možná od výšek 500 mnm. V nížinách to bude samozřejmě déšt.Mrznout v nížinách rozhodně nebude.A obávám se jestli vůbec tuto opět vyjebanou zimu bude.

# 06.12.2008, 21:32

Anonymní
Ved hovorím jasne ze bude dazd, dazd bude vsade, iba na SZ a severe Slovenska bude sneh, co nie je iste!!!
V CR bude snezit, to je iste!

Anonymní
# 07.12.2008, 13:25

všichni si věříte natolik abyste tu říkaly kdy se ochladí? zajímalo by mě kdo tu dělá trochu do meteorologie

# 07.12.2008, 19:47

Táto vyhliadka na 400 hodín bola vydaná 7.decembra 2008 o 19:30 a je zostavená z podkladov ku 7.12. 14:00. Upozorňujeme, že ide o vyhliadku, ktorá ma na konci úspešnosť okolo 20 percent. Ďalšia vyhliadka bude vydaná 9.12. o 21:00.

O takomto čase väčšinu z nás zaujíma počasie na Vianoce. Síce máme výstupy len do 24.12, ale zdá sa, že na Vianoce nebude ani tak bielo ako mrazivo.

PREHĽAD: Do stredy budeme v chladnom prúdení. Od štvrtka bude mať dominantný vplyv tlaková níž nad Talianskom. Nad Česko sa presunie frontálne rozhranie a do našej oblasti bude prúdiť teplý vzduch od juhu. To znamená, že frontálne rozhranie bude tvoriť clonu, ktorá ďalej nepustí teplý vzduch. Takže v Čechách bude snežiť a u nás pršať. Postupne by sa mala nad Ruskom vytvoriť tlaková výš a po jej okraji k nám bude prúdiť studený vzduch. Vzduch bude suchý, takže nám prinesie len minimálne zrážky a bude sa výrazne prechladzovať.

Pondelok 8.12 až Streda 10.12.
Od severozápadu k nám bude prúdiť chladnejší vzduch. V tomto chladnom vzduchu sa bude južne od Slovenska presúvať ďalej na východ tlaková výš.
Na oblohe bude polojasno až oblačno s minimálnymi zrážkami.
Denná teplota: 0 až +6°C Nočná teplota: -8 až 0°C

Štvrtok 11.12. až Nedeľa 14.12.
Z Talianska bude počasie ovplyvňovať oblasť nižšieho tlaku a po jej okraji k nám naďalej bude prúdiť teplý vzduch.
Očakávame dážď. Spočiatku na západe, postupne na celom území. Snežiť bude len od cca 1300 m.
Denná teplota: +2 až +7 °C Nočná teplota: +5 až -1°C

Pondelok 15.12. až Piatok 19.12.
Spočiatku môže byť oblačno, ale postupne sa z Talianska bude premiestňovať tlaková níž ďalej nad východnú Európu. Očakávame preto dážď. V strede obdobia k nám už po zadnej strane tlakovej níže vpadne o niečo chladnejší vzduch a tak hranica poklesne na 500 m.
Denná teplota: -1 až +6°C Nočná teplota: -3 až +3°C

Sobota 20.12. až Utorok 23.12.
Z Ruska až nad Škandináviu by mala zasahovať rozsiahla tlaková níž, ktorá sa postupne bude sťahovať nad Rusko. Po jej okraji by k nám mal prúdiť od SV studený vzduch. Počas tohto obdobia však môže do našej oblasti vpadnúť aj nejaký rozpadávajúci sa frontálny systém so snežením. Väčšinou však bude polojasno až polooblačno.
Denná teplota: -7 až -1°C Nočná teplota: -3 až -14°C

zdroj: meteo.tym.sk

Anonymní
# 07.12.2008, 22:03

ludia chodte na meteo tym.sk preco??? lebo len tam sa da ziskat 15eur zadarmo a budu vam vyplatene po skonceni sutaze 9.januara tak pridte medzi nas a nezabudajte na meteoinfo.sk tam vzdy najdete co chcete napr.ako je vo vybranych lokalitach v SR. a vsetko Zdarma tesime sa na vas pridte medzi nas a dikskutujte o pocasi v hojnom mnozstve na 2 najznamejsich strankach o pocasi

Anonymní
# 07.12.2008, 22:47

puma weathwer expresmodli saaaaa aby to vyslo lebo ma uz jebne s ticto zim ked je ochladenie tesim sa a hned o dva dni oteplenie!!!!;-) ;-) :( :) :!!:

Anonymní
# 08.12.2008, 12:42

tak ake budu vianoce este su to 2 tyzdne ale 1 predpoklady sa objavuju ista skupinka ludi sa priklana k nazoru dazd a teploty do +11st na juhu a na horach tiez zrazky kvapalne 2 skupinka hovori o vianociach bez snehu ale teploty najme v noci hlboko pod bodom mrazu az do -18 stupnov a cez den celodenny mraz a 3-ti hovoria vianoce zo snehom plno snehu ale mraz slaby alebo vela snehu ale mraz silny a ako je z tou TV co sa ma vytvorit nad ruskom???

19
# 08.12.2008, 14:00

tajomne vianoce
podstatě jsi popsal všechny varianty co můžou být a podle situace která ted je není nic vyloučené

# 08.12.2008, 15:00

Anonymní
Ano, súhlasi ms tebou, ale radšej budem verit v zimu so snehom a mrazom ako bez nej!!!Myslim pozitivne!

# 08.12.2008, 15:01

tajomne vianoce
It het s takymto!!Nemyslim teba, ale tych hlupych ludi, ktori si vymysleli aj na čele s CHMU.CZ, ze cez zimu bue +7 a dazd!!!Ako to mohli povedat,

# 08.12.2008, 16:56

tajomne vianoce
Nemyslim tym, ze CHMU je hlupe alebo niečo také, ale že by som si nedovolil niečo také tvrdit v novembri v rádiu a ešte tá pravdepodobnost teto predpovede stále klesá, kle dže sa najdalej potvrdzuje, ze VIanoce budu na lade!

Anonymní
# 08.12.2008, 17:28

uz na meteoinfe sa rozbehla diskusia ake budu vianoce??? jeden tam pise ze pred vianocami nasnezi na vianoce sa otepli na slivestra prudke ochladenie a snezenie a este nevedia ani 0,00001% a uz o januari hovoria ze bude suchy a mrazivy take bludy z vrajze jedneho nemenovaneho casopisu pre Puma...

# 08.12.2008, 18:22

tajomne vianoce
tajomne vianoce
No jo,,,jasne,,,ale vies, pred Silvestratoma po viancych sviatkoch ma prist naozaj dokonca ,,kalamitny stav,, v pocas, ma snezit, ukat, zvysenie lvinoveho nebezpecenstva, aj pod vplyvo mtoho ,ze potom sa otepli, mozno niekedy v druhej dekade januara, no bolo by to skvele, keby naozaj janur bol podprimerne zrakovo a podpriemerne i teplotne, pretže aspon by boli mrazy a nepršalo by!

Anonymní
# 08.12.2008, 18:29

aspon budu krasne vianocne sviatky ked si s tym kalamitnym stavom myslel vazne aspon ten sneh co moze napadat tak v tom chladnom januari sa dufam ze neroztopi,keby ten sneh napadal skor na vianoce a zeby dlho dlho drzal uz jednu poriadnu zimu by to chcelo terazz nic a potom vsetko pre pumu

25
# 08.12.2008, 18:33

podla toho co som ja pozeral tak okolo 21.12 by sa malo o dost ochladit na celodenne mrazy a podla toho co pojde od Ruska (GFS) som zistil ze to nejaku chvilku potrvaju aj mrazy

# 08.12.2008, 18:34

dako1
Pred Vianocami chladno a sneženie aj v nizinach, po vianociach prechodne otoeplenie 25-26.12. a potom pred Silvestrom a Novym rokom 2009 ochladenie a velka zima chlapci!!!Pred Vianocami chladno a sneženie aj v nizinach, po vianociach prechodne otoeplenie 25-26.12. a potom pred Silvestrom a Novym rokom 2009 ochladenie a velka zima chlapci!!!

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.