Diskuse o počasí Další tlaková níže 3.1. až 6.1.2021
Tak konečně jsem doufal v 1. zajímavou situaci letošní zimy i tady na Ostravsku, ale jediné co z toho zůstalo byl poprašek v úterý ráno, ve středu slabé sněžení a ve čtvrtek ráno sice napadl necelý 1 cm sněhu, ale během dne vysvitlo po týdnu šedi Slunce, což by nebylo špatné, ale naneštěstí roztál všechen sníh a nyní můžou začít holomrazy. Bohužel je to opravdu velké zklamání tady na severovýchodě v nejnižších polohách, protože teploty byly od úterý mezi 0 - 1,5 C, ale chyběly srážky, takže zde ležel sníh asi 4 hodiny za celý týden. Zatím je letošní zima velmi špatná a smolná v mojí lokalitě, maximum sněhu bylo 1,5 cm, a sice sněžilo v 6 dnech, ale SSP se vytvořila jenom 3 x.
Tak samozřejmě nikde nic neodtálo i při kladných teplotách, za to tady, když spadly ty 2 cm, tak byly do večera pryč. Výstraha na náledí? Kdeže, předpokladem je mokro, což není a teploty pod 0, které rovněž nejsou a ani nebudou při dece a větru. Dokud se nesrovná výška sněhu v rámci nížin (tzn. nám nepřipadne aspoň 5 cm), tak ať se raději rozjede Atlantik se srážkami, klidně dešťovými a klidně 10°C, stejně zima žádná nebyla, není a ani nebude a aspoň se srovnají rozdíly v množství sněhové pokrývky.
F4
Já upřímně nechápu jednu věc u tebe a to sice, proč už dávno nebydlíš někde nahoře v kopcích, když máš Krušný vyloženě na dosah ruky.
Okamžitě bych se stěhoval...Měděnec, kde je to nebe a dudy máš asi 2-5km, nebo Výsluní, Loučná, případně kdybych chtěl něco s občanskou vybaveností tak skvělý místo je Kovářská, Jáchymov...pořád kousíček od Klášterce, ale v zimě asi za 20x víc mrazů a sněhu.
Tak Ventusky je ted ponekud rozhozenej...
Na pristi patek rano mi tam haze na mapce pro moji oblast -5 a snezeni ale u myho mista pozorovani dole pod mapkou +3 a déšť..
Tak bude asi mozny vybrat si ze dvou variant na prani
Furt mi to tam pise..
Zapomnel evidentne zmenit pri novym vystupu dole ty udaje, zustaly tam viset ty z jeste predchoziho tepleho vystupu
ROFA
Pěkný, tady dneska záplava bobistů a sáňkařů, policajty vyslalo město hlídkovat, bylo mi jich docela líto, lidi je posílají do...., přitom ty chlapi (i ženský), musí dělat co mají přikázáno městem, tak se snažili kontrolovat, 100% odpovědí, "nemám doklady s sebou", tak se koukali, jak děti frčí po svahu... a lidi aspoň poodstoupili od sebe a bavili se na délku paže , a všem nakonec bylo dobře.
kuba
Myslíš že je šance, že něco z toho německa dorazí?je tam docela živo se srazkama...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.